Renault Scenic: elektrisch raam naar beneden ipv naar boven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Na het vervangen van het complete raammechanisme linksachter, draait het raam omhoog als de knop naar beneden wordt gedrukt en andersom.
De defecte motor heb ik niet meer. Wie o wie heeft een oplossing. Inleren werkt niet.

jaap54

Geplaatst door jaap54 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (240), 10 jaar geleden

Recent was hier te lezen dat er blijkbaar twee verschillende mechanismen bestaan. Jij hebt blijkbaar net de verkeerde. Als alles helemaal goed werkt (dus inclusief inklembeveiliging) "als je de knoppen gewoon verkeerd om gebruikt", zou je kunnen overwegen om de twee stuur-draden die van de schakelaars naar de motor lopen door te knippen en te verwisselen. Probleem opgelost.

jaap54 (0), 10 jaar geleden

Had ik zelf ook aan gedacht. Vraag is of dit problemen oplevert met de elctronica. Wat zijn de stuurdraden op de stekker.

voyager (0), 10 jaar geleden

Mogelijk is zonder knippen het probleem op te lossen. Wel meten op de stekker op de motor welke draad bij naar boven halen wordt bediend, evenals naar beneden. Met een klein schroevendraaier is evt. mogelijk deze uit de stekker te nemen en omwisselen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.