Renault Espace: elektrische problemen aanhangwagen/trekhaak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Ik heb deze (import)auto pas gekocht met nieuwe trekhaak. Als ik mijn aanhangwagen aankoppel doet 1 achetrlicht het niet, knippert het remlicht ipv het knipperlicht en meer van dat soort ongein. Het probleem zit niet in de aanhangwagen maar in de auto. Hoe kan ik de oorzaak opsporen (zonder weer duur garagebezoek)?

michiel1964

Geplaatst door michiel1964 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zal de aansluiting bij je trekhaak wel anders aangesloten zijn dan je verwacht.
Een beetje meten en draden wisselen in de aansluitdoos.

frans.j (0), 13 jaar geleden

bij mijn espace, waren de draden ook niet conform de anwb aan gesloten, maar dat waren de lichtbalken.fietsdragers
bij jou kan je de achterglas eraf halen, en daar zit een bos draden, die van de verlichting afkomen, mischien ook in je aansluit/kontaktdoos, zoals gezegd

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

maak met een extra draad een goede massa tussen het autoframe en de massa van het achterlicht van de kar. doet dan alles het wel goed heb je een massaprobleem.

Maar gezien de leeftijd van de auto kan het ook in de aanhangeraansluitdoos zitten. Als eerste naar de automaterialen zaak en een nieuwe aansluitdoos halen voordat je begint, want waarschijnlijk is de hele binnenkant van de doos gecorrodeerd en zul je toch een nieuwe doos moeten monteren. Zorg dan ook dat je een schema van de aansluitingen hebt ( ff googlen ;-) , aderaansluithulsjes en goed gereedschap (oa goede schroevendraaiers en een goede multimeter) Succes .

michiel1964 (0), 13 jaar geleden

Dank dank! Het probleem zat inderdaad in de aansluitdoos van de auto. Er zaten draden verkeer om... na googlen (goede tip!) juiste schema gevonden en toen was het nog redelijk snel gemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.