Renault Laguna: elektrische ruit aan de bestuurders kant gaat moeilijk dicht en

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Er is iets in de raam mechanisme waardoor raam moeilijk dicht en open gaat.
Je hoort glas tegen iets scheuren, enorme piepende geluid.

Ik wilde nou bij de ruit maar, ik weet het niet hoe ik de stof en de opberg gedeelte van de deur weg kan hallen.

Helemaal onderaan bij de opberg vak zag 2 schroefjes en 1 bij de deur opener hendeltje. Alle 3 los geschroefd maar, niets bewoog voor geen millimeter en ik wilde het niet forceren.

Kan iemand mij vertellen hoe dit moet. Plaatjes of foto's zouden enorm helpen.

aki200

Geplaatst door aki200 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rednose5 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Drie schroeven is voldoende. De deurbekleding zit vastgekit en is daarom lastig los te trekken.
Probleem met je raammechanisme is waarschijnlijk een kapotte kabel. Deze is gerafeld en draait mee in de motor. Daardoor draai je nu ook het opwindwiel kapot (zelf 2 week geleden ook gehad).

Als je het raam nog gebruikt zullen er meer rafels ontstaan en blijft het raam vastzitten (meestal natuurlijk niet op het punt dat het gesloten is.

Ik heb geprobeerd een reparatie uit te voeren met kabels voor een bromfiets. Je moet er dan voor zorgen een goede borging aan het eind van de kabel te hebben anders schiet hij weer los. uiteindelijk een doos met onderdelen gekocht waar een werkend mechanisme bij zat.

Indien je een vervanger koopt let dan op de aansluiting van de motor deze kan 2 , 6 of 29 polig zijn.
Een 2 polige is het goedkoopst. nieuw rond de 120 euro.

Het is ook mogelijk en dat kun je zien als je de motor los hebt de electronica er vanaf ta halen. Lukt dit zonder schade koop dan een nieuw mechanisme met 2 polige motor en vervang de tweepolige electonica met die van je huidige motor. Scheelt snel 100 euro of meer.

aki200 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Rednose5.

Tjah, ik had gehoopt dat het een kleinere probleem is.Zo als raam uit de loop mechanisme geschoten. Kwestie van weer goed zetten maar zo te horen is er meer aan de hand.

Bekleding zit dus vast gekit. Het komt op neer dat ik de kit moet snijden?

Hoe zit het dan met het terug zetten?
Moet je een specifieke kit gebruiken of kan je gewoon een montage kit bij praxis hallen en deze gebruiken.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Het kit is geen probleem, er zitten plastic "klemmetjes" op de deur en op het kleed. Deze zijn groen en wit. Dit is het probleem. Onder twee schroeven los draaien (onder de opbergvak), 1 achter de deuroppener aan de binnenkant. Kleine schroeven draaier pakken en het kapje wippen. Dan het kapje van de spiegel (binnenkant) eraf halen. Dan wip je de knopjes van de raammechaniek + achterdeur afsluiter eruit (kompleet als 1 geheel) en dan de buitenspiegel regelaar (kun je de kabels eenvoudig los maken. Dan trek je de bekleiding eraf. Dan zit de binnenkant nog vast met een draad om de deur te openen. Alles is in ongeveer 5 minuten gedaan.

Succes

ejnn (0), 17 jaar geleden

Oh niet kitten, het kit wat gebruikt is waardeloos als kit en heet meer een zwarte smurrie dan het werking heeft. Je zou kunnen zeggen dat het zeer oude afgewerkte olie is of ruwe olie is dan kit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.