Renault Laguna: Keycard weigerd

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

De Keycard weigerd af en toe (rode ledje brandt dan ook niet). Batterij is goed.
Na een paar keer drukken doet hij het vaak weer. it doet hij ook Met de Auto-lock sleutel. Auto-lock (en openen) werkt dan ook heel slecht.
Er rammelt niks in de sleutels en de knopjes voelen ook nog "fris"
Bekend probleem??????????????????????????

Stuart K

Geplaatst door Stuart K (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Als je de remote key card hebt, zit daar aan de voorkant een oplaadbare batterij in. Deze wordt opgeladen in de keycard houder in de auto. De batterij kan ook kapot zijn, dan moet je de batterij vervangen. Dat is een leuk, namelijk de printplaat zit vast gelijmd aan het plastic. Je zult moeten neuzen op www.laguna2.de. Er staan hier beschrijvingen voor op. Persoonlijk denk ik dat je aan een nieuwe keycard zit, deze gaan namelijk wel "soms" kapot. Meestal 1 keer per 2 jaar een nieuwe sleutel. Deze sleutels stop je makelijk in de broekzak en als je gaat zitten buigt hij. Printplaten zijn er niet voor om gebogen te worden.

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

Dan heb ik daar nog een vraagje over.... Hoe weet je dat die batterij opgeladen wordt? Bij mij doet de AB het wel, ook het knopje auto+lock doet de deuren sluiten. de kleine knipperlichten aan de zijkanten blijven dan een aantal seconden branden. Maar bij het naderen van de auto gaan de deuren niet van het slot. Als ik de deur open wil trekken.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Dat kan allerlei oorzaken hebben. Heb je dit ook met andere deuren.

- Je hebt de verkeerde kaartlezer, wel voor opladen van kaart,
- Sleutel functioneert niet naar behoren,
- storing in het systeem
Créateur du PROBLEM

Ik zou er niet te veel tijd aan besteden, kost veel geld als je het wil fixen.

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

Met alle deuren het zelfde probleem, dus kan ontvanger zijn, de kaart of de auto laadt de kaart niet meer op.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Kijk eens wat voor nummer van renualt op de kaartlezer staat (begint met 77 of 82). Kun je kijken of dit de orginele is. Hij is er makkelijk eruit te wippen door de asbak eruit te halen en dan de kaartlezer vooruit eruit trekken.

Succes

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

En als ie dan orgineel is dan...? En zoniet dan? Ik heb hem er vandaag al uitgehad (natuurlijk niet het nummer bekeken) om te kijken of wel alle stekkers vastzitten

ejnn (0), 17 jaar geleden

Nou als ze in het verleden een andere houder in hebben gestopt, kan het dus wezen dat het niet functioneert. De Handsfree houder is iets duurder namelijk.

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

aha ik ga even kijken

Wok (0), 17 jaar geleden

Gewoon auto-lock laten uitzetten via de Renault Clip en handmatig de kaart bedienen. Ik heb zelf ook zo'n storing gehad; de vergrendeling werkte onbetrouwbaar (per toeval gezien dat de auto 's avonds spontaan open ging. Leuk voor grijpgrage handjes. Vergrendeling werkt nu goed.

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

@Wok

De handsfree functie doet het nu juist niet, en ik wil juist dat het werkt.

Misschien heeft de vorige eigenaar het uit laten zetten wegens een kapotte kaart of wat dan ook. Misschien stond zijn auto ook te dicht bij de voordeur waar die de kaart had liggen.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Soms kost willen veel geld!!!!

Kijk eerst wat voor kaartlezer je hebt, ga dan naar Renault om de auto uit te lezen en oorzaak proberen achter te halen. Zeggen ze dat het wel eens aan ........, dan zou ik er niet voor kiezen, want het kan onnodig geld kosten. Mocht de dealer zeggen dat het aan de kaart ligt, moeten ze hem bestellen kost circa met inlezen 180 euro. Mocht dit het niet wezen ga je verder, echter de tweede handsfree kaart kun je niet optimaal gebruiken (het is een gewone kaart geworden, want je kunt maar 1 handsfree kaart gebruiken). Zo gaat dit door tot je de oorzaak gevonden hebt.

Wok (0), 17 jaar geleden

@ Sebastiaan,

Mijn ervaring is dat de handsfree het niet altijd doet en dat maakt de kaart onbetrouwbaar. Ook al krijg je dat ding gerepareerd of laa je hem weer opnieuw activeren bij de dealer, het idee dat ie in de toekomst spontaan open kan gaan lijkt mij niet echt geruststellend. Mooie techniek, maar ook hier werkt een onderdeel niet zoals het hoort.

Ik zou zeggen: laat zitten. Er komen nog genoeg serieuze problemen aan met deze auto ;-)

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... Kwestie van opensnijden met aardappelschilmesje, solderen (wel heel erg klein!) 2 componentenlijm van bison halen voor kunststof en hij werkt weer als nieuw.

Je hebt dus gewoon een los contactje. Als je langer wacht, breekt die van de print zoals bij mij is gebeurd.

Safrane10698 (0), 17 jaar geleden

De keycard lezer begint met 82 en de productie datum van de lezer is 2 maanden ederder dan de levering van\ de auto, dus deze zal wel orgineel zijn.

Ik denk dat de carkit wel op deze draden is aangesloten, ik kan het niet helemaal goed zien namelijk. Als je de stekker bekijkt van de lezer dan zijn twee draden onderbroken en weer aan elkaar gemaakt met van de klemmetjes. Lijkt me niet orgineel. Misschien is dit niet goed aangesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.