Renault Espace: espace 1.9 dTi boordcomputer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dTi

ik heb al op verschillende duitse forums gelezen dat je je boordcomputer kan laten activeren in de garage . Dus ik met volle moed naar de garage om die te laten activeren . nu krijg ik te horen dat het niet zou gaan omdat het een diesel is . kan iemand mij helpen of deze info klopt want zodat ik kon merken wisten ze in de garage niet echt veel ze hadden nog nooit gehoord van boordcomputer te activeren .

Ik had de wagen vorig jaar gekocht en bij de optie lijst stond boordcomputer bij maar de verkoper wist niet hoe hij die moet bedienen . ik wel ondertussen maar als ik het knopje van de ruitenwisser hendel indruk kan ik alleen de dagteller op nul zetten en olie niveau controleren .

ik heb alles nagekeken ivm de uitvoering serie en ik heb alle vereiste die er moeten voldaan zijn .

ik hoop dat iemand me uit de twijfel kan helpen .

gr jona

jonake

Geplaatst door jonake (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Marbel (0), 15 jaar geleden

knopje indrukken reset dagteller, maar je kunt hetzelfde knopje ook draaien (voor andere functies van de boardcomputer)
De funties T1 en T2 zijn verschillende "trip" instellingen om ritten bij te houden.
Het z.g. activeren bedoelt men bedienen mee.

s6, Bram

jonake (0), 15 jaar geleden

bedankt voor je reactie , ik kan nergens mee draaien alleen indrukken . er staan 3 puntjes op het knopje . als ik deze ingedrukt houdt dan gaat de dagteller na een tijdje pinken en dan word hij gereset als ik het knopje niet los laat . het enige waarmee ik kan draaien is het aanzetten van de achter ruiten wisser en de timing interval van de ruiten wisser .
mss is je uitleg gebaseerd op een espace 4
gr jona

PMK (0), 15 jaar geleden

volgens mij kunnen diesels wel degelijk net zozeer een boordcomputer hebben als een benzineversie, wat een larie van die verkoper.
Kijk eens op het fabrieksplaatje (van Matra) in de stijl tussen de rechterdeuren, ergens linksonder staat een E-code : E1 = display zonder bc (boordcomp.) , E2 = display met BC, maar niet geactiveerd, E3 = luxeversie- display met bc standaard geactiveerd.
Bij E1 heb je pech, bij E2 is je bc te activeren bij de dealer middels de daar aanwezige software. En nu maar hopen dat je display niet in een eerdere fase is vervangen...

jonake (0), 15 jaar geleden

ik heb dus een E2 dus zou het normaal moeten gaan maar volgens de dealer zou dat niet van toepassing zijn op een diesel .

ik hoop dat hier iemand mij kan helpen aan iemand die het wel kan of tenminste zou kunnen bevestigen waarom het niet zou gaan .


gr jona

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.