Renault Espace: Rokend uitlaatje

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dCi

Onlangs kwam er veel witte rook onder de auto uit. Het stonk naar olie/plastic. De rook bleek uit een uitlaatje te komen midden onder de auto, bij de motor. Ook na het afzetten van de motor bleef er witte rook uitblazen en hoorde ik iets draaien (motortje?). Het uitlaatje lijkt van RVS, ongeveer 20 mm in diameter en is naar achteren gericht. Nadat het rook blazen stopte is het niet meer voorgekomen. Waarvoor is dat uitlaatje en wat is de mogelijke oorzaak van het roken?

Henry4505

Geplaatst door Henry4505 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit is een bijverwarming en gaat bij lage buitentemp. in werking.

Hans

Henry4505 (0), 15 jaar geleden

Beste Hans,

Bedoel je zo'n Eberspeicher standkachel? Nooit geweten dat ik er een zou hebben. Is dat een standaarduitrusting van Espace?

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Merk weet ik niet, maar dit zit tegenwoordig op veel moderne diesel uitvoeringen af fabriek. Dit is omdat deze motoren zo langzaam opwarmen vanwege het hoge rendament wat ze leveren. Met andere woorden er is weinig rest warmte bij de verbranding dit lost men op door deze bijverwarming onder bepaalde omstandigheden in werking te laten treden.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.