Renault Espace: Espace 2.0 Turbo 2003

Bouwjaar: 2003

Hallo allemaal,

2 weken geleden onze prima rijdende en goed trekkende Espace Turbo verkocht. Had 3500 km terug (5maanden) grote beurt en APK gehad en auto reed echt perfect. Auto is verkocht na een uitgebreide proefrit, koper heeft in verschillende auto's van het zelfde type en model gereden en deze reed het mooiste en beste van allemaal. Ook had hij al eens eerder zo'n auto gehad en heeft de auto van top tot teen bekeken en zei dat hij precies wist waar hij naar moest kijken. Ook had hij iemand mee (ook met zo'n Espace) zodat ze samen de auto konden bekijken en testen.

Nu na 2 weken een mail ontvangen dat de Turbo kapot zou zijn, en dit zou al zo zijn vanaf het moment dat ik de auto had, met andere woorden, ik zou er van af geweten hebben en ik begrijp er niets van. Auto reed en trok geweldig!

Waaraan had ik kunnen merken of zien dat de Turbo kapot zou zijn geweest? Ik heb namelijk geen idee. Als het zo zou zijn wil ik de koper misschien helpen met een oplossing, maar ik vind het wel vervelend dat er nu met een beschuldigende vinger naar mij gewezen wordt terwijl ik en de koper 2 weken geleden er over eens waren dat de auto geweldig reed.

Hoor graag van jullie en alvast bedankt!

Super P.

Geplaatst door Super P. (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Natuurlijk kan de turbo stuk gaan, maar dat hij al stuk was bij de koop lijkt me niet logisch. En koper en verkoper hebben daar niets van gemerkt. Je zult dan veel te weinig vermogen gehad moeten hebben.

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Het lijkt me dat iemand teleurgesteld is dat de auto zo snel kapot is gegaan (wat kan gebeuren, en jij weet niet hoe hij met de auto heeft gereden...), en nu op een achterbakse manier zijn geld terug wil. Niet op ingaan, je wordt gewoon belazerd waar je bij staat. Particuliere verkoop is garantie tot aan de deur..

Heino4267 (260), 12 jaar geleden

Mijn standpunt:

Ik neem aan dat je de auto particulier hebt verkocht, "as is", zonder garantie.
De koper heeft dan een onderzoeksplicht en de verkoper een meldplicht.
Als jij geen problemen met de auto had en de auto ten tijde ven de verkoop geweldig reed en geen rare verschijnselen/foutmeldingen had, kan je ook niets melden. Je hebt wel de recente onderhoudshistorie en als dat bij een dealer is geweest, laten die de auto niet met defecten vertrekken dus de auto was op dat tijdstip bewijsbaar in orde.
De koper heeft zo te lezen veel werk gemaakt van de aankoopkeuring (met twee man, waarvan tenminste één expert) en men heeft op het moment van aankoop de auto in orde bevonden.

Oók jou had het kunnen overkomen dat een dag na de verkoopdatum een defect ontstaat. Dat is echter voor rekening van de op dat moment geldende eigenaar, dus de verkoper. Hoe wrang dat ook is: als dat niet is veroorzaakt door jou reeds bekende verschijnselen of defecten is dat een normaal kopersrisico.
Daarom koop je ook particulier: dan omzeil je de garantie-opslag op de prijs door de garage en voorkom je het risico door het uitvoeren van een goede "aankoopkeuring".

Dus: toeval of poging tot oplichting, dat weet je niet, maar in beide gevallen niet jouw probleem.

Bijkomstigheid:
Als een auto in mijn bezit is, rij ik daar normaal/voorzichtig mee. Als ik net een andere auto heb, wil ik die in het begin nog wel eens "uitproberen" (dus een stukkie volgas of zo). En dan belast je de motor zwaarder, met een hoger risico op ........
Juist ja.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Bij de ANWB kun je verkoopformulieren kopen.
Compleet met doorslag en daar kun je precies op aangeven in wat voor toestand de auto verkocht word of aangeboden word.
En aan het eind word verzocht om de boel te tekenen en word de auto verkocht.
Wij kunnen van hieruit ook niet beoordelen of de turbo wel of niet kapot is bij verkoop.
Overigens horen dit soort vragen niet thuis op problemcar.
Wij zijn er om technische kwesties op te lossen,geen verkoop geschillen of daaruit voortvloeiende problemen.

Hans4040 (355) PRO, 12 jaar geleden

Wij vinden dat er nu genoeg informatie geplaatst is.
Problemcar is opgezet om samen technische problemen op te lossen, geen aankoop/verkoop geschillen.

Topic gesloten.

Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.