Renault Espace: espace, dashbaord uitval

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Bij onze (Grand)Espace, the race, 2.0 16v van 2002 hebben wij het probleem dat de display van het dashboard af en toe weg valt.

Als ik de auto op de contact stand zet duurt het even en dan vallen de gegevens van het middenstuk en de rechter zijde weg. Linkerzijde blijft gewoon branden. De auto loopt verder goed, Hikt,hobbelt of stoot niet tijdens het wegvallen.

Het wegvallen is van korte duur (enkele seconden) in de radio en contact stand.

Als de auto gestart is blijft het wegvallen hetzelfde maar is de tijd dat het dashboard uit is langer. Nadat het display weer aangaat blijven de gegevens staan zoals deze voor het uitvallen stonden. De teller, dagteller etc. worden NIET gerest en tellen gewoon door. ( de snelheid wordt soms even dubbel aangegeven maar springt dan terug naar het juiste aantal. In eerste instantie bijv. 100 km/u daarna direct de werkelijkheid van 50 km/u) De klok springt niet op nul maar gaat wel achter lopen.

De storing geldt op stand 1 (radio), op contact (volle display aan) en als de motor draait.

Ik heb de bovenplaat verwijderd en de spanning toevoer op de aansluiting (stekkerblok) naar het dashboard/display gemeten tussen de + en de massa. Deze blijft constant 12,... V in de radio en contact stand. Als de auto gestart wordt loopt deze iets op naar 14,.. V.

Iemand enig idee wat dit probleem is of waar ik nog kan meten om uit te sluiten of het display en/of de computer defect is?


Groet,

Philip

pgreeven

Geplaatst door pgreeven (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jeroen_boem (0) PRO, 16 jaar geleden

je kunt hem ook laten repareren bij Actronics www.actronics.nl

klok gaat vaak stuk maar ook de B2 kan hiervan de oorzaak zijn....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.