Renault Espace: espace v6 1994 doet niets meer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6 (z7w)

Ik heb een probleem waar ik niet meer uitkom. Hier een renault espace uit 1994 met een 2.8 liter v6 motor. Motor start niet meer, startmotor is wel goed.

Compressie is goed, benzinedruk goed (pomp loopt), echter geen vonk. Als men een bougie rechtsstreeks op de bobine zet en dan het contact aanzet, zie je de bougie 1 keer vonken. Bij starten vonkt de bougie niet. Ik heb de computer, bobine en klokkenwinkel naar een rijdende espace overgezet en dan werken deze wel, dus dat is het probleem niet. Opvallend detail: zowel de brandstofmeter als de temperatuurmeter schieten bij contact aan al naar boven (temperatuurmeter in het rood en benzinemeter naar vol) terwijl tank niet vol is, motor ijskoud is en niet loopt. Temperatuurgever loskoppelen op motor maakt geen verschil, temperatuurmeter blijft in het rood staan. Ik weet niet of dit laatste er mee te maken heeft, hoofdprobleem is het niet hebben van een vonk.

Motormanagementlampje brand bij contact aan (dat is goed) en gaat uit bij starten (klopt ook).

Krukassensor ook doorgemeten, ziet er goed uit.

Ik heb nu 2 dagen zitten meten en kom er niet meer uit. Iemand nog een oplossing?

Sean750

Geplaatst door Sean750 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

patvdr (0) PRO, 17 jaar geleden

stel dat je motor een slechte massa heeft.dan gaat hij massa zoeken langs draden naar o.a. temperatuurmeter...
ik zou toch es spanningsvanl meten van batterij naar motor

Sean750 (0), 17 jaar geleden

Ben toch maar weer begonnen met zoeken en meten. Na 2 dagen zoeken had ik het gevonden: draadboom verbrand. Tsja, daar denk je niet als eerste aan.

In ieder geval bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.