Renault Laguna: Expansievat koelvloeistof

Bouwjaar: 1995

Hallo iedereen,

Ik heb bij een Renault-dealer proefgereden met een Laguna uit 1995 (RN 1.8 SPI) met 160.000 km. op de teller. Het expansievat van de koelvloeistof is lichtbruin gekleurd en er zit lichtbruine smurrie in. Weet iemand waardoor deze smurrie ontstaat?

Groeten Frank.

Frank3154

Geplaatst door Frank3154 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit ontstaat eerder als je water in het koelsysteem hebt, maar ook met koelvloeistof, of zoals de dealer zal zeggen met originele koelvloeistof treedt dit verschijnsel bij alle (oudere) renaults op. Remedie koelvloeistof vervangen en dan komt het na een tijd vanzelf weer terug. Kan overigens geen kwaad.

Frank3154 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Roel voor je snelle reactie. De dealer zei exact hetzelfde wat jij noemde. Ik was even bang dat het iets te maken zou kunnen hebben met een lekke koppakking. De dealer verzekerde mij van niet. Na rondgekeken te hebben op dit forum heb ik meer opmerkingen gevonden over smurrie in het expansievat. Nu zal het wel afwachten worden totdat de kachelradiateur verstopt zit. Moet ik die maar even doorspoelen. Groeten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.