Renault Twingo: fluiten, inhouden, start slecht

Bouwjaar: 2009, Motorcode: 1200

- Vooral bij droog, warm weer heb ik last van een luid schel gefluit. Niet door een specifiek maneuver, niet na een bepaalde tijd. Nog niet vastgesteld door de garage. Heeft nog iemand hier last van?
- Ook het starten als hij koud staat gaat niet vlot, hij start als een oude wagen waarbij ik dikwijls gas moet bijgeven om hem te laten aanslaan.
- 's ochtends bij het vertrek houdt hij de eerste 500 meters in.
Kent iemand deze problemen? Ik heb mijn wagen al 3 keer voor deze problemen naar de garage gebracht maar telkens met dezelfde problemen teruggekregen.

Bin

Geplaatst door Bin (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Naar een andere garage gaan, deze is flut.
Is dit geen garantie?

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

welke motor heb je precies?
1200 mazout bestaat denk ik niet.
Heb je een 1.5 diesel? of 1.2 benzine
bouwjaar 2009? dan is ie nog onder fabriekswaarborg

Bin (0), 13 jaar geleden

Is idd benzine en van het bouwjaar 2009.
Hij is momenteel nog in garantie tot maart 2011. Ik heb een beetje bang dat de problemen tegen dan niet opgelost worden en ik dan met de kosten zit nadien. Een andere garage is mss al een optie.
Het slechte starten en inhouden vind ik nog zo heel erg niet (ondanks dit met een nieuwe wagen niet zou mogen) maar het fluiten is verschrikkelijk. Nu heb ik er wss weer geen last meer van tot het warme weer terug begint maar tegen dan is mijn garantie verlopen.
Voor de rest vind ik het een leuk wagentje dat vlot rijdt, dit is alleen zeer storend.

8je (0) PRO, 13 jaar geleden

Het fluiten kan veroorzaakt worden door de airconditioning. Er is bij de dealers een schrijven bekend over het vervangen van een leiding die het gefluit veroorzaakt. (Er vanuitgaande dat er een airco op zit.)
Andere mogelijke oorzaak is een defecte spanrol van de multieriem, of de waterpomp die lawaai maakt. Voor de waterpomp is ook een mededeling bekend bij je dealer....

Voor het slechte aanslaan en inhouden is voor zover ik weet een software update in de maak. (Of is die er inmiddels al?)

Ik denk dat je daeler even iets meer in actis moet zoeken, want daar worden al deze klachten omschreven.

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Voor het slechte aanslaan is en oplossing in de maak inderdaad en koud houden ze allemaal een beetje in,

Bin (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.
Bert, ik geef uw aanwijzingen door, heb nog eens een afspraak bij de garage. Hopelijk wordt het probleem opgelost. Ik houd jullie op de hoogte.

Bin (0), 13 jaar geleden

Hoja, ik heb geen airco dus het probleem zal idd ergens anders liggen.

8je (0) PRO, 13 jaar geleden

In dat geval zou ik voor de waterpomp gaan. Zoals gezegd, meer info hierover moet bij de dealer bekend zijn.
Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.