Renault Megane: Fluitend, draaiend geluid bij starten van motor linksvoor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,
Sinds 2 maanden heb ik megane coupe 1.6 16V aangeschaft. Vanaf het begin heb ik een fluitend geluid linksvoor (ongeveeer bij de multiriem) wanneer ik de motor start. het lijkt op draaiende onderdelen. Wanneer ik de koppeling in trap valt het geluid weg. Ook wanneer de motor warm is word het geluid minder of helemaal niks meer. Ik lees op internet dat het kan gaan over de spanrollen. Is dit mogelijk en/of makkelijk te repareren.
Gr Tom

FlipKapot

Geplaatst door FlipKapot (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

FlipKapot (0), 13 jaar geleden

Heeft niemand enig idee? Waar zijn de Renault experts?

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Het zijn hoogstwaarschijnlijk je loop, of spanrollen demonteer je multiriem ff en kijk of het geluid dan nog aanwezig is. Vind het wel raar dat als je de koppeling in trapt het geluid weg is, want dit zal ook kunnen duiden op een druklager van de koppeling. Maar dan moet je het aan de andere kant horen (bestuurderskant) Laat het anders eens bijoordelen bij een dealer die kunnen je miss wel zo zeggen waar het probleem vandaan komt !

FlipKapot (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Bas,
het geluid komt echt uit de buurt van de multiriem. Als ik stapvoets rij, valt het geluid soms wel grotendeels weg nadat ik koppeling intrap maar ook niet altijd. Het rare is dat de ene ochtend het geluid aanwezig is wanneer ik de auto start, en zoals vandaag kwam het geluid pas opzetten na 10 minuten rijden. Waar moet ik op letten bij het demonteren van de multiriem? En wat zijn de evt kosten van nieuwe spanrollen?
Gr Tom

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Ligging van de riem afteken en de motor starten en kijken of het geluid nog aanwezig is. En hierna natuurlijk even de rollen controleren met de hand, het kunnen net zogoed de rollen v.d distributieriem wezen

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

multiriem afhalen, even starten en luisteren of het geluid weg is.

Wij hadden ook een bijgeluid waarvan we dachten dat het uit de versnellingsbak oid kwam. Multiriem eraf en was weg. Bleek dat het de waterpomp was. (kon ook al de sporing van de riem niet goed krijgen na vervanging omdat deze rafelde)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.