Renault MEGANE: Fluitend geluid onder motorkap, distri al vervangen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Hallo,

Wij hebben sinds april een Renault Megane Grand Tour uit 2007 en hebben fluitend geluid onder de motorkap.

Het begon allemaal 2 weekjes terug met een geluid dat klonk als metaal op metaal waar we een afspraak voor wilden maken bij de garage, maar omdat die planning helemaal vol zaten en we in feite niks anders merkten hebben we het even gelaten. Na de eerste week begon een fluitend geluid onder de motorkap die opliep samen met het toerental van de motor. Hierna hebben we een afspraak gemaakt.. 3 dagen daarna stond er plots een melding op het dashboard : Controleer motor emissie , waarbij het motor icoontje op het dashboard oplichtte.

Afgelopen maandag bij de garage gebracht en conclusie was : Distributieriem moest vernieuwd worden incl waterpomp en rollers, de Distributieriem was gaan fluizen en hing heel erg slap.. ik was erg verbaasd omdat de riem volgens de garage waar we deze auto in mei hebben gekocht (141k km) ons vertelde dat de riem met 70k km vernieuwd was. De kilometerslang is nu 159.000 en was de riem blijkbaar aan vernieuwing toe. €580 en 5 dagen later krijgen we de auto terug en wat denk je..

Zodra ik thuis de auto start... de melding is weg, maar het gefluit is weer / nog aanwezig. De dashboard melding is er nog niet.. Iemand enig idee of dit iets schadelijks kan zijn? De garage heeft er al naar gekeken en aangezien de distributie vervangen is zal dat het niet zijn..

Aankomende week ga ik de garage hierover bellen, maar dan helpt het als ik met meer dan alleen onvrede kom.

Het geluid heb ik met mijn mobiel weten vast te leggen alleen kan ik die hier niet invoegen.

Bedankt alvast.
Mvg
Daniel Huisen

Dhuisen

Geplaatst door Dhuisen , lid sinds 2 jaar geleden

6 Reacties

David Schutte (1), 2 jaar geleden

Laat je auto is warm lopen piept ie ook als je auto stationair. Loopt als die warm en is het niet toevallig fluiten geluid zal garage die kosten weer vragen of reminste de helft er van.

Dhuisen, 2 jaar geleden

Als de auto warm is wordt het geluid minder en verdwijnt zelfs. Maar 3 weken terug hoorden we dat geluid helemaal niet ook niet bij koude start..

De kosten zijn onprettig maar ben voor een deel wel bereid deze te accepteren, als het dan maar wel opgelost wordt.. en niet na 2 weken wachten (1 week voor de diagnose afspraak en 1 week ivm de inplanning van de distributie vervanging) nog met Rens deel van hetzelfde probleem zitten. Fijn dat er een nieuwe riem in zit en is in feite ook een vorm van onderhoud ipv een reparatie, maar toch.. Vandaar dit bericht, misschien komen via dit forum nieuwe inzichten in wat het kan zijn.. de garage was nl overtuigd dat de distri de oplossing tot alles was..

David Schutte (1), 2 jaar geleden

Oké ik snap u wel. Maar de garage zijn mensen die hier een opleiding voor gedaan hebben en ook hun maken fouten.
Maar de fout is naar zo bedrag nog niet op gelost dus ik vind dat hun de fout op moeren zoeken en dat wel koste loos moeten gaan doen veder kan ik hier niks mee moet zelf de geluid horen. Je kunt ook even video maken met je telefoon en dat op wats app sturen naar iemand in je gezin of fam. En dan de link kopiëren en hier in zetten zo kunnen we met ze allen beetje na gaan wat het is

Dhuisen, 2 jaar geleden

Misschien Kun je hier iets mee? Gedeeld via OneDrive.

https://1drv.ms/u/s!At539qpkrpxL6jLV3_gWgyVBgoH3

David Schutte (1), 2 jaar geleden

Lijkt wel op een geluid dat je auto niet voldoende stroom krijgt doe er maar is start kabels aan als die dat geluid maakt

7seconds, 2 jaar geleden

om gericht te zoeken is het beste om de multiriem er even af te halen en de motor laten draaien. Is het geluid weg, dan zit het probleem in één van de aangedreven componenten (bv. dynamo of aircocompressor, spanrol).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.