Renault traffic 2007: Foutcode DF898

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M9R, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Auto is tijdens het rijden stilgevallen en slaat niet meer aan. Geeft op onze Snap-on scanner aan DF898 brandstofregeling.

Hij krijgt brandstof tot op de pomp. Filter is vervangen. Iemand bekent met de oplossing voor deze foutcode?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Als ik met google de code opzoek krijg ik een iets andere omschrijving.
Dat gaat van een algemene brandstofDRUK regeling tot een iets meer specifiek Brandstofdruk regelaar circuit (op verdelerleiding).

Misschien dat Snapon de vertaling niet helemaal juist heeft.

Heb je al geprobeerd om de codes met EOBD uit te lezen?

    Zou goed kunnen. Ik heb inderdaad met EOBD uitgelezen maar vreemd genoeg krijg ik daar geen foutcode(s). - Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

De brandstoftoevoerregelklep wordt niet aangestuurd. We hebben wel 12V maar de computer moet deze aan massa leggen en dat doet hij niet. Concluisie is dat de computer defect is.

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Heb je die draad bij de computer al eens zelf naar massa getrokken?
Het zou héél zuur zijn als je naderhand een draadbreuk of slechte aansluiting op de computer blijkt te hebben ...

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Hoi Heino, hebben we niet gedaan helaas. Computer is getest en goed bevonden, maar probleem wel opgespoord. Het bleek dat Old Ford gelijk had bij de vertaling die iets specifieker was.

We hebben verder gemeten nadat we de computer terug hadden op die regeldruk klep die in de leiding zit. Die bleek geen 12V aanvoer te hebben, maar slechts 3.49 Volt. Conclusie draadbreuk en inderdaad in de kabelboom vanaf die regelklep zaten een aantal draden die beschadigd waren en die ene van die regelklep was doormidden.
De foutcode die ik nog boven water wist te krijgen met OBD was P2294 en hier was ooit een zelfde probleem geplaatst van een Opel Vivaro waar dezelfde motor in zit.
Alles netjes hersteld en auto liep weer. Ik heb een paar foto's daarvan gemaakt.

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Foto's staan hieronder

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

En hier de draadbreuk

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Er waren 4 draden beschadigd en daarom is de kabelboom ook opengemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.