Renault Mégane Grand Tour 2010: foutmelding P0380

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 63

Hallo,

betreft mijn Megane 3 grandtour ,1,5diesel 85 pk ( 63kwh ) van 2010. Momenteel staan er 103.000km op de teller .
als ik de diagnose scanner aansluit krijg ik foutcode P0380 ..met melding gloeibougie/ gloeidraad circuit A onjuiste werking. denkelijk is er wat mis met de gloeibougie (s ) of de regeleenheid gloeitijd relais/module? Waar kan ik makkelijk iets meten ,zonder veel te moeten demonteren ...waar zit de regeleenheid of wie denkt het probleem te kennen.Ik heb al meermaals de foutcode te wissen ,maar ze komt direct terug ...nu een uurtje geleden kwam de fout code niet terug ? misschien morgen wel .Als je dit voorhebt , ga zo zo wat op alles letten ..en dan krijg ik de indruk dal ik start , dat de eerste 10 sec ..niet zo mooi lopen of bij stationair draaien dat hij precies eens overslaat .op you tuve vond ik een filmpje ( maar van een 110pk uitvoering ) dat iemand links achteraan in een plug de spanning kon meten ,maar bij mij zit die plug er niet ...er zullen dan weer verschillen zijn .
graag tips
grt,
françois

FRANCOIS 51

Geplaatst door FRANCOIS 51 (5) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

FRANCOIS 51 (5), 1 jaar geleden

nog een foto of als het lukt meerdere

    ik zie daar een groen vinkje staan ...Het topic ( probleem ) is nog niet opgelost ..misschien heb ik wat verkeerdelijks aangevinkt of gedaan met het plaatsen van de foto's.... - FRANCOIS 51 (5), 1 jaar geleden

Moderator Problemcar (15) PRO, 1 jaar geleden

Groen vinkje verwijderd.

Moderator Problemcar

kaleido 1 (300) PRO, 1 jaar geleden

Begin te meten op je gloeistiften of deze spanning krijgen.
Krijgen ze spanning , dan de gloeistiften doormeten of ze defect zijn.
Vermoed dat er 1 of meerdere defect zijn.

Heino4267 (55), 1 jaar geleden

Meet maar eens de weerstand tussen de gloeistift en het motorblok als de draad van de gloeistift af is: een defecte gloeistift meet qua weerstand boven de 1 Ohm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.