Renault Megane: FQ8 clio Versus FQ8 Megane

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900D

Hallo

Heeft iemand soms ervaring met het vervangen van een Clio 19D motor naar een Megane 19D het verschil zit in de dieselpomp.
In de cliomotor zat een Lucaspomp,die nu vervangen is naar een boshdieselpomp (Megane).
Probleem is nu dat er geen enkele distrubutieriem lijkt te passen.Ze zijn te groot,moet er soms ergens nog een meeloper of lager vervangen worden.
Alvast bedankt.

Bernar

Geplaatst door Bernar (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

geert3496 (0) PRO, 17 jaar geleden

Distributieriem bij megane heeft 153 tanden bij clio 151 tanden, pomp staat bij de clio dichter bij het blok gemonteerd.Denk dat je de boschpomp met steun moet overbouwen en dan de riem van de megane met 153 tanden gebruiken. clio heeft gates 5484 xs en megane 5485xs

Bernar (0) PRO, 17 jaar geleden

Geert,

Reeds bedankt voor u tijd,wel is het zo dat de Boshpomp in zijn geheel overgeplaatst is,dus met de steun.
Probleem is dat de Riem met 151 tanden nog te groot is,vandaar mijn vraag of de riemgeleider van een clio of een megane een andere diameter of andere plaats hebben.
Met vriendelijke groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.