Renault Megane: G3 schakelt niet (meer) naar gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6E

Ik heb mijn Megane Scenic nu iets meer dan een jaar en er 30.000 km mee gereden, met de nodige probleempjes, maar het is een oude auto dus dat was ter verwachten. Omdat de auto op LPG (G3) rijdt spring ik er goed uit. Nu schakelt de installatie echter niet meer naar gas en doet de auto het alleen nog op benzine. Deze situatie is ontstaan toen de bobine werd vervangen. De monteur heeft de auto nog op gas de garage uit gereden, en daarna was het mooi afgelopen. De tank zit helemaal vol en voor het incident deed de gascomputer (Eurogas) het gewoon goed.
De bobine werd vervqngen omdat de motor wanneer deze warm is hele hoge toeren draait (2000 of meer) en wanneer ie koud is constant afslaat. Ik heb de oude bobine er weer ingebouwd, de motor gestart en hij schakelde feilloos over naar gas, één keer ! Daarna weer helemaal niet. De auto heeft nog APK voor een jaar, maar is verder niet veel waard, zeker niet wanneer ie niet op gas kan rijden. Moet ik de gas computer opnieuw inlezen (zekering los en draden verbinden zoals ik ergens onder een andere vraag las), de gas computer zelf openmaken en kijken of er een nieuwe printplaat in moet (dit ook hier gezien), of kan het ergens anders aan liggen? De stekker die de gas computer met de bobine verbindt is brandschoon en droog.
Wie weet er een snelle en goedkope oplossing?

handeninthaar

Geplaatst door handeninthaar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Je zou kunnen proberen of het probleem verholpen is na het opnieuw inleren van de LPG installatie. (vanwege het vervangen van de bobine)
Brand het lampje van de gasinstallatie zwak of rood als hij niet op gas wil overschakelen? (dan is er een redelijke kans dat gascomputer stuk is)

handeninthaar (0), 11 jaar geleden

Richard, iedereen heeft het over 'inleren' - is dat niet inlezen ? Mijn lampje is alleen groen en blijft knipperen. Dus hopelijk niet de computer. Ik ga het snel proberen. Zag ergens de procedure staan, iets met zekering uitnemen, een paar draden verbinden en dan zekering er weer in. Dank in elk geval voor je bijdrage ;-)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

waarschijnlijk moet de GAS ecu opnieuw ingeleerd worden, de gasboer of de dealer heeft meestal hier de spullen wel voor liggen

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Het is inleren. Daarmee past de lpg installatie zich aan aan de nieuwe omstandigheden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.