Renault Clio: g3 vlt uit onder het rijden

Bouwjaar: 1997

mijn clio 1.2 8 klepper van bj 1997 heeft een g3 installatie, erg mooi rijden natuurlijk in deze tijd maar dan moet het wel werken.
Soms schakeld de auto onder het rijden terwijl ik op gas rij terug naar benzine.
Ik hoor dan de relai tikken soms springt hij ook meteen weer terug naar gas.
Of ik moet hem eerst weer op benzine zetten en dan weer terug op gas.
Ook begint hij er nu mee dat hij gaat inhoud op gas af en toe dan schakel ik terug naar benzine en daarna weer op gas en dan is het bijna altijd weer goed.
Soms heb ik dagen geen last van en dan begint het gedonder weer,heeft de gas instalatie een sensor die de motor toeren meet ? want als hij de toeren niet ziet kan hij ook niet zien als hij gas of benzinne moet geven.
Dat zou het spontane overschakelen verklaren en het inhouden, als iemand een idee heeft wat dit nou kan zijn hoor ik het graag.
O ja hij heeft 152000 gelopen maar loopt wel wat rauw maar op benzine prima op gas ook hoor als hij niet iedere keer overschakeld, of inhoud.
Ik heb kleppen gesteld, en nieuwe bougies erin gezet maar als ik een blok tegen kom met weinig km's gooi ik die erin dan ben ik het rauwe lopen ook kwijt.

roel33

Geplaatst door roel33 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk niet dat de gasinstallatie kan zien hoeveel toeren er gemaakt worden. In eerste instantie zou het relais verdacht zijn. Misschien dat de gasinstallatie niet het goede temperatuursignaal binnen krijgt en daardoor terugschakeld naar benzine.

Wouter12324 (0), 18 jaar geleden

Hij blijft wel lopen tijdens het intrappen van de koppeling of valt hij dan ook weg?

roel33 (0), 18 jaar geleden

ja onder het rijden valt de instalatie gewoon uit want ik hoor de afsluiter op de tank schakelen.
Dus ook als ik de koppeling intrap en hij blijft wel lopen want hij schakelt terug op benzine.

Wouter12324 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem met mijn Scenic.Bij mij is het als ik mijn koppeling intrap voor bijvoorbeeld: een stoplicht of een bocht. Helaas heb ik ook nog geen oplossing maar wel is er een ringetje vervangen in mijn stappenmotor. Dat hielp even (3 weken) en nu is het weer terug (23-09-2005). Ik heb hier ook al gelezen dat het de Lambda Sonde kan zijn. Maar zodra ik de echte oplossing heb zal ik hem doorgeven.

roel33 (0), 18 jaar geleden

als het de lambda zone zou zijn bij jou dan loopt hij ook op benzine niet goed.
maar wel vervelende problemen hoor ik ben er ook wel zat van, en ik hoop dat hij 1 deze dagen helemaal uitvalt.
de gas installatie bedoel ik dan he, want dan is de storing makelijker op te sporen, want het is nu af en toe dus moeilijk te vinden

Wouter12324 (0), 18 jaar geleden

Onze Scenic is vandaag langs de Renault/Eurogas dealer geweest..........het is bij ons de verdamper......het wordt een nieuwe van ± ¤ 350 euro....BAH. We hebben het ding net en de garantie is dan ook net verlopen. Maar als hij het dan weer doet (hoop, hoop) dan ben ik tevreden. het was inderdaad niet de Sonde, dan had hij inderdaad ook niet goed op benzine gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.