Renault Clio: slecht stationair op lpg

Bouwjaar: 1994

Ik heb eem renault clio uit 1994 op lpg, als je de koppeling intrapt en het gas loslaat valt het toerental terug tot 100-200 rpm of slaat de motor zelfs helemaal af.
Met een beetje spelen met het gas kun je m net aan de praat houden, na ong 30 sec voel hem zoeken in het gaspedaal en klimt het stationair toerental iets omhoog tot ong 800 rpm en blijft hij onregelmatig stationard lopen.
Rijden doet hij verder wel goed op lpg en op benzine loopt hij gewoon normaal stationair.
Nou zegt de garage (renault) dat waarschijnlijk de verdamper vervangen moet worden....echter hiervoor was het volgens hen verholpen door de kleppen te stellen, wat dus niet het geval was...dank u wel voor 180 euri en nog hetzelfde probleem dus. Is dit inderdaad de verdamper of zijn er ook nog andere mogelijkheden?

martijnvrij

Geplaatst door martijnvrij (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

skippy10977 (0), 18 jaar geleden

hey martijn ik zou het ringetje van de stappen motor van de verdamper laten vervangen en desnoods het lpg systeem opnieuw te laten inleren door een renault dealer of een renault specialist.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Gasklephuis reinigen of laten reinigen doet vaak wonderen.
Of loopt tie op benzine wel goed?.
Komt het alleen op gas voor dan even naar de gasspecialist.
Niet door een renaultdealer aan laten prutsen, deze hebben lang niet zoveel kennis van de gasinstallatie als dat een specialist het heeft.

nielsw (0), 18 jaar geleden

Als ik jouw verhaal zo hoor heb ik exact hetzelfde probleem met mijn clio uit 2000. Bij mij komt dit probleem alleen voor als het buiten rond het vriespunt is, is dit bij jouw ook het geval?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.