Renault Grand Espace: g9t distributieriem gebroken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: g9t

auto binnen gebracht door anwb,distributieriem gebroken.
betreft een 2.2dci g9t.
gaan bij deze motoren de kleppen krom of breken de tuimelaars?

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firedriver (50), 10 jaar geleden

Zeker weten, toch zeker zijn kleppen, als het gebeurt is tijden het stationair draaien kunnen de stukken meevallen, cilinderkop moet er toch af waarbij de schade kan bekeken worden.
Gr.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij deze motoren staan de kleppen net niet loodrecht op de zuigers , maken een kleine hoek.
Echter de uitsparing boven op de zuiger is gelijk aan de klephoek en zorgt ervoor dat de kleppen niet zo snel krom zullen slaan.
De tuimelaar assen met aluminium tuimelaars zitten met zes M6 boutjes door de nokkenas lagerkappen vast , en die boutjes worden uit de cilinderkop getrokken !
Controleer elk tuimelaaras boutje op de juiste lengte , ze kunnen uitgerekt zijn alsmede de schroefdraad in de cilinderkop controleren.
Een gebroken tuimelaar komt ook voor met riembreuk. Met gedemonteerde tuimelaarassen en een cilinderlektest is het eenvoudig om lekkende/kromme kleppen te traceren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.