Renault Espace: Na pechhulp doen achteruitrijlichten en parkeersensoren niets me

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Dci automaat

Bezit Espace IV Dci 2.2 automaat (SU1)
Gisteren is de kabel uit zijn vergrendeling geschoten aan/op de automaatbak.
In eerste instantie dacht de anwb dat de blokkering aan de pook vast zat. Nadat deze uit elkaar was genomen bleek het de kabel op de automaatbak zelf te zijn die niet was goed was vergrendeld bij een controle beurt.
Nu blijkt dat bij het in zijn R (achteruit) zetten de achteruitrijlichten en de parkeersensoren niet werken.
Ik neem aan dat er tijdens het opzoeken van de storing een stekker cq kabel is (los)geraakt, vraag is nu waar zit de stekker/schakelaar voor de achteruitrijlampen en tevens de parkeersensoren? Op de bak of langs de pook??

Kan mij iemand iets wijzer maken??

Frans Keulen

Geplaatst door Frans Keulen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Waarschijnlijk hebben ze de achteruitrijlicht schakelaar losgetrokken. Deze zit op de bak, durf alleen niet precies te zeggen waar bij de Espace.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Signaal achteruit komt van de meedstanddn schakelaar af. En niet een aparte sensor.
Controleer even of achteruitrijlichten het wel doen als je de hendel heel langzaam van P naar D beweegt (hierbij ervoor zorgen dat jij de pook beweegd, en niet het mechanisme laat bepalen de stand van de hendel). Grootste kans is onjuiste afstelling, en daarna meerstanden schakelaar defect.

Frans Keulen (0), 10 jaar geleden

Probleem is verholpen, zat idd in de meerstandenschakelaar, de stekker was eruit gesprongen met het het terugzetten van de rubber die over de pook geschoven wordt.
bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.