Renault Renault Megane Break 1.9 dci: Geen aandrijving.

Bouwjaar: 2001

In onze werkplaats is afgelopen maandag deze auto gestrand. de spiebanen van de rechter uitgaande as van de vernellingsbak waren er af. het was een lease auto dus prijs opgegeven voor nieuwe bak en as (ruil niet leverbaar). Leasmij wist echter een adresje die veel goedkoper was dan ons(buiten de renault organisatie). Voor 250 eurie kontie gemaakt worden. Volgens hun werd er dan een speciale bus opgezet o.id. Heeft iemand ervaring met dit soort reparaties. het was mij niet bekend daar wij nog niet zolang operator zijn. Overigens vandaag is de auto terug bij ons gezet hij was dus elders gerepareerd maar de berijder moest zijn huurauto bij ons in de buurt inleveren dus vandaar. Ik heb even onder de auto gekeken en ik zag tot mijn verbazing enig laswerk aan de aandrijfas. Volgens mij hebben ze eerst de bus van aandrijfas gehaald, en vervolgens zo ver mogelijk de bus op de as van de bak geslagen en aan de binnenzijde gelast op de as van de bak. Vervolgens de aandrijfas in de bus geslagen en ook weer vastgelast !!!!
Lijkt mij dat dit niet heel blijft ! Wie weet de oorzaak van dit probleem ? M.I is de bak niet goed op de aandrijfas uitgelijnd o.id. Of zit de bak soms scheef tegen de motor ?

T luteijn

Geplaatst door T luteijn (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Mij is wel bekend dat de spiebanen van de as af zijn.Een nw aandrijfas monteren was de oplossing.Dat de spiebanen van de versnel bak beschadigd waren is nog niet voorgekomen.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan 2 dingen zijn;a) bak scheef achter de motor. Dit komt door de carterpan, deze zit dan niet recht onder het motorblok. b) steun van de aandrijfas is niet zuiver. Deze steun moet je ALTIJD vernieuwen, ongeacht uitlijning van de carterpan.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat de spiebanen van de uitgaande as van de versnellingsbak beschadigd waren!

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

regelmatig meegemaakt dat de bus van de as idd geen vertanding meer had en ook de uitgaande as van de bak beschadigd was.soms zo ernstig dat de bak open moest om te vervangen .nieuwe as +steun monteren als de beschadiging van de bak niet te ernstig is .lassen lijkt me geen goede oplossing omdat de las waarschijnlijk gaat scheuren door trillingen en dan ben je verder van huis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.