Renault Kangoo 2002: geen dashboardverlichting/niet starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Hallo iedereen. Door de winterkou was mijn accu overleden. Nieuwe accu erin. Na 2 weken opnieuw probleem, auto wilde niet meer starten, met powerpack (toen nog) wel.Alleen de dynamo bleek niet meer bij te laden. Andere dynamo erin. Accuspanning na een nacht opladen op 12,5 volt(accuspanning was voor demontage kapotte dynamo al gezakt naar 11 volt)Nieuw probleem diende zich aan toen ik voor de eerste keer de contactsleutel weer omdraaide. Niets gebeurde er, dashboard bleef donker. Starten dus helemaal niet. Accuspanning bleef rond 12,5 volt. Accupoolaansluitingen gecheckt,massakabel accu naar carosserie ziet er goed uit. Maar de koperen(?) platte strip tussen blok en carosserie ziet er groen uitgeslagen uit. Wat zou de oorzaak kunnen zijn ?

broemies

Geplaatst door broemies , lid sinds 4 weken geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Geen zekering defect ?

Hans4040 PRO, 4 weken geleden

@ broemies, reageren kan je door een bericht te plaatsen in het vak hieronder;Jouw antwoord hier?
En dan op de blauwe knop "Plaats antwoord" te drukken.

Jou tweede topic is hierbij vervallen.

broemies, 3 weken geleden

Alle zekeringen gecheckt,ook die onder het dashboard. Is het misschien de contactsleutel omdat ik de deuren wel handmatig wilde afsluiten toen de accu afgesloten was.En het omdraaien van de sleutel in het deurslot moest met behoorlijk veel kracht gebeuren. Een ander 'iets' wat ik niet nog niet weet is waarvoor de rode rubberen indrukknop naast de zekeringenkast onder de motorkap voor is. Heb die een paar keer ingedrukt maar ook daarbij kreeg ik de spanning niet mee terug in het circuitsysteem.

.

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

De rode knop is je crashsensor , deze verbreekt de spanning bij een aanrijding, meet je wel aan beide zijden spanning , ze gaan nog wel eens stuk .

broemies, 3 weken geleden

probleem is opgelost. Bij het checken van de crashsensor , bedankt voor die richting op te gaan zoeken, kwam ik tot de ontdekking dat ik eerder voor het opladen van de accu de rodeaccu plus bekabeling naar beneden tussen andere rode bekabeling had gedrukt. En toen stomweg later één rode kabel vergeten weer terug te halen... Oeps.

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

soms is het simpel , mooi dat alles weer in orde is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.