Renault Kangoo: Geen instrumentenpaneel dashboard

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1690 - 47 kW (KCEOEAF)

Moi,
Na het vervangen van de accu werkt het instrumentenpaneel niet meer.
De dashboard verlichting nog wel, maar alle meters zijn 'dood'.
Snelheidsmeter, kilometerteller, olieniveau (normaal even in het begin), benzinemeter en temperatuurmeter doen niets meer.
Zekeringen zijn gecontroleerd, en waren goed.
Wat kan er aan de hand zijn?
Alvast bedankt voor jullie reakties,
Groet,
Bert

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Diag (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey,

Voedingen controleren, + - en geschakeld. Als dit alles aanwezig is is het paneel overleden.

Met vriendelijke groet,

Erik

Treb (0), 14 jaar geleden

Moi,
Dat klinkt vrij eenvoudig, maar hoe doe je dat voedingen controleren? Waar vind je ze?
En wat bedoel je precies met: + - en geschakeld?
Groet,
Bert

[i]P.S. Ik las ergens in een topic dat je de remlichten moet controleren: de zekering van de remlichten is de voeding van het instrumentenpaneel. Remlichten werken overigens.[/i]

Treb (0), 14 jaar geleden

Moi,
Nog even 'gegoogled' en 'geproblemcart'', het overleden paneel kom je bij de Scenic en de Laguna veel tegen, bij de Kangoo veel minder vaak (is dit toeval?)
De auto is gestart met startkabels. Kan dit het veroorzaakt hebben? (ik denk dan aan piekspanning)
En als het dan het paneel stuk is, kan je er dan zonder problemen een paneel van een 'sloopauto' inzetten, of moet die dan opnieuw ingeleerd worden? (km-stand, evt. startonderbreker) Of is het beter te laten reviseren?
Om er definitief achter te komen dat het instrumentenpaneel stuk is, geeft dat dan een foutcode bij deze auto? Met andere woorden is laten uitlezen zinvol?
Sluit de remlichtwerking misschien dat al uit? ( http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... ) De remlichten werken bij deze auto.

Even informatie verzamelen; 't Levert zeker wat kennis op, maar nog meer vragen....
Groet,
Bert

Treb (0), 14 jaar geleden

Niemand die op één van deze vragen een antwoord heeft?

Diag (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey,

De panelen van scenic 2 gaan zeker vaak van laguna en kangoo minder vaak, dat is een feit maar wat bedoel je is dat toeval? Alles kan een keer stuk. Via startkabels starten kan geen kwaad mits het goed gebeurd op de vraag of het de oorzaak zou kunnen zijn, ja het kan maar lijkt mij niet waarschijnlijk. Ja je kan een van een sloop auto erin plaatsen maar je kunt NIET de km-stand over zetten dus let er wel op dat je een paneel pakt met niet te hoge km-stand. Daarna zul je hem waarschijn lijk ook nog moeten laten inlezen want als het niet exact hetzelfde type is branden er misschien lampjes..... Als je een goed adres weet voor revisie en de prijs staat je aan moet je dat doen, kan ik niet voor je beslissen. Uitlezen zal je niet veel aan hebben, of je komt er wel in of je komt er niet in in beide gevallen weet je nog niets en hij zal niet aangeven wat er aan de hand is. Of de remlichten branden heeft naar mijn weten bij de deze auto geen invloed....
De voedingen zitten achter op het paneel aan de rode stekker, dat doe je met een multimeter. Kijk dan of je een positieve voeding hebt, een massa en een voeding na het contact maar als ik je een tip mag geven: als je dit soort dingen moet vragen dan denk ik dat je er niet aan moet beginnen ;)

Met vriendelijke groet,

Erik.

Treb (0), 14 jaar geleden

Super! Bedankt voor je antwoorden.
Die auto heb ik niet hier. Ik probeer iemand in Frankrijk hiermee op weg te helpen, vandaar al die vragen.
Ik heb ondertussen contact gehad met het AC auto elektronicabedrijf, zij kunnen dit niet herstellen. Rest ons nu (lijkt me) uit te sluiten dat het paneel werkelijk kassie wijlen is, en dan een ruilexemplaar te plaatsen. Km-stand zal haar niet uitmaken.
Met toeval bedoelde ik, of het toevallig was dat ik op het internet zo weinig Kangootjes met deze kwaal tegenkwam, òf dat deze panelen werkelijk bijna nooit stuk gaan.
Groet,
Bert

Treb (0), 14 jaar geleden

Moi,
Ze hebben overal wat aan gemorreld; zekering remlicht, aansluitingen, etc.
Ogenschijnlijk zonder resultaat, maar toen ze vervolgens de tank volgooiden sprong de meter op vol, en het dashbord op aan. (?)
Bedankt voor je hulp.
Groet,
Bert

hnavanes (0), 14 jaar geleden

kan ik het dashbord paneel eruit halen zonder dat ik de accu moet afkoppellen en hoe gaat dit dan met destartonderbreker

hnavanes (0), 12 jaar geleden

heb het dashbord paneel eruit gehaalt en naar een bedrijf in almelo gebracht waar ze deze panelen kunnen maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.