Renault Laguna: geen versnellingen meer laguna dci 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19Dci

Na een vrij heftige poging om op te trekken hoorde ik een vreemd geluid uit het vooronder............wilde naar de 2e versnelling schakelen maar helaas er waren geen versnellingen meer :-( De auto aan de kant gezet en onder de kap gekeken maar niks te zien natuurlijk.
De auto ontkoppelt wel maar als ik de koppeling laat opkomen hoor ik een vreemd gekraak (een soort tandenpoetsen) onder de motorkap vandaan komen tot ik de koppeling weer intrap dan is het geluid weg.....dit geldt voor alle versnellingen.De anwb erbij gehad maar deze kon mij niet helpen dus de auto maar naar huis laten brengen maar nu de vraag wat is er aan de hand????

John

scorpio41

Geplaatst door scorpio41 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 16 jaar geleden

Aandrijfas kapot?

scorpio41 (0), 16 jaar geleden

ik weet het niet ga morgen vroeg even kijken of ik iets kan zien of vinden maar volgens de man van de anwb zijn het niet de aandrijfassen..........

heb alles los gehad de aandrijfassen zijn het niet volgens mij deze grijpen wel aan in de bak.......als ik de auto in de 3e versnelling zet en beide voorwielen zijn los van de grond dan draait de linker mee als ik de rechter draai, als ik de ene wil tegenhouden lukt me dat niet maar als ik de motor start en de koppeling laat opkomen dan gebeurt er niks hoor alleen maar een soort van "tandenpoetsen". Ik ga de bak demonteren en peuter het uitelkaar en kijk wel wat er binnenin aan de hand is ik denk niet dat de bak volledig stuk is omdat er nooit geen vreemde geluiden uit voort zijn gekomen.

scorpio41 (0), 16 jaar geleden

Durf het bijna niet te zeggen............ maar het is blijkbaar de rechter aandrijfas die over de steekas van de versnellingsbak glijdt, de bus die op de aandrijfas zit is helemaal rond dwz er zit geen vertanding meer in........Morgen een andere halen en hopen dat dit de boosdoener is.......

John

scorpio41 (0), 16 jaar geleden

Heb een nieuwe bus gehaald(en nee niet bij de dealer die konden het niet leveren) op de as geplaatst de as weer onder de auto gemonteerd en hoppa ik kan weer schakelen!! Dat scheelt een hoop euries en een hoop werk!!! Alleen vreemd dat de dealer niet de losse bussen verkoopt en een sloperij wel ;-)

John

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

Mooi dat het je gelukt is en goed dat je terugmeldt wat het probleem was. Deze info komt vast ooit weer van pas.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=scorpio41]Heb een nieuwe bus gehaald(en nee niet bij de dealer die konden het niet leveren) op de as geplaatst de as weer onder de auto gemonteerd en hoppa ik kan weer schakelen!! Dat scheelt een hoop euries en een hoop werk!!! Alleen vreemd dat de dealer niet de losse bussen verkoopt en een sloperij wel ;-)

John[/quote]
Waar heb je die bus weg?

scorpio41 (0), 16 jaar geleden

Ik heb de bus gekocht bij: Franse Auto Gideonweg 7 9723BM Groningen Tel: 050 3183419
www.franseauto.nl

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

dank je

willyvan (5) PRO, 16 jaar geleden

deze bus is inderdaad al veel langer leverbaar bij renault groothandels deze leveren mij deze bus al enkele jaren,sinds dat probleem er is ,leveren ook pollie van dynamos oa van k4m en dci

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.