Renault Laguna: Toeterend vacuumpompje?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dCI

Mijn laguna heeft een klein onderdeel (vacuumpompje?)tegen het schutbord en als je ervoor staat, linker binnenkant van de motorruimte. Hieraan zitten 2 slangetjes, waarvan 1 naar de turbo gaat.
Het apparaat maakt bij het gas geven het geluid van een feesttoetertje, je weet wel zo'n "retterketet naar beter bed" toetertje. Bij regelmatig gas geven begint hij te trillen en wordt ook erg warm.
Mijn vraag: is het een kwalijk iets? In de auto merk je er niks van namelijk. Mogelijk heeft het wel gevolgen voor de werking van het ding en/of prestaties van de motor/ tubo?

CBR1000

Geplaatst door CBR1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

is wel normaal hoor. Haal maar eens de stekker los van die sensor op de intercooler slang naar de motor. Motor gaat dan in noodloop, dan hoor je 'm helemaal.

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

Vandaag hoorde ik het getoeter voor het eerst binnen in de auto ook. Net op het moment dat ik wilde versnellen "verslikte" hij zich weer tegelijk met het geluid van dat pompje. Geluid weg, auto ook weg als een speer. Denk dus dat het verslikken met de werking van dat pompje te maken heeft.

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Even langs de dealer en kijken of je uit een occasion even dat pompje mag lenen.

Heb ooit eens hier een verhaal gelezen van iemand die 'm uit elkaar gehaald had en schoon gemaakt heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.