Renault Trafic Phase Iii: Geluid in koelsysteem bij koude motor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 G9U

Hallo,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik heb een Nissan Primastar 2.5 met G9U motor die alleen bij koude motor geluid maakt in het koelsysteem. Als je je hand op de kachelbuizen naast het gaspedaal houd dan voel je het ook. Het is dusdanig erg dat je het ook voelt in het stuur.
Na een minuut of 5 is het weg als de temperatuurmeter "uit de hoek komt" zal ik maar zeggen.

Op aanraden van de importeur hebben we het koelsysteem ontlucht en dan is het ongeveer een week over en daarna komt het geluid weer terug. 2e keer ontluchten en na 8 dagen weer terug.

Het verdraaien van de kachelkleppen geeft geen resultaat.

Ik heb alle nippels gevonden (denk ik) twee bij het luchtfilter in de kachelslang, die op het thermostaathuis en nog 1 in de waterslang die met een bocht evenwijdig aan de luchtaanzuigbuis loopt.


Iemand een oplossing???????

Nissanwielmonteur

Geplaatst door Nissanwielmonteur (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Vervang de slang tussen gloeistiften en kachelradiateur door de slang van een m9r motor. nr 8200413887.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Kijk dat is een snel antwoord. Zo te merken een vaker voorkomend verhaal?????
Heb je er ook een klein onderbouwend verhaal bij???? Het is een serieuze klacht en moet het claimen bij de importeur.
Het nummer kan ik niet zoveel mee maar we komen er wel uit. Nissan nummers zijn anders.

Bedankt alvast voor de tip

Ton

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb deze klacht zo'n twee jaar geleden meegemaakt, kachelradiateur en dompelaar vervangen gaf geen resultaat. Als je tijdens het geluid iemand laat "rommelen" met de kachelslangen, zal het geluid veranderen. Ik heb toen een slang gewisseld met een andere auto met een m9r motor en de klacht was en is nog steeds weg. De slang van een m9r is anders dan van een g9u, maar past wel goed.
Deze week hebben de Renault dealers een mededeling gekregen over dit probleem en de mogelijke oplossing hiervan. Ik neem aan dat de Nissan importeur hier dan ook wel van op de hoogte zal zijn.

Succes, Bert

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de info. Onze technische helpdesk had al gezegt dat ik de houder met de voorverwarmingsstiften rechtop moest plaatsen. De stiften zitten normaal met de aansluiting richting de aanzuigbuis van de kachel. Het is inderdaad wel een vreemd bochtig slangetje die er nu opzit. Ik zal het bespreken en de slang bestellen. Als het over is dan geef ik wel weer een seintje.

Bedankt,

Ton

jappie (0) PRO, 14 jaar geleden

het is lucht wat in het systeem zit..ik ken het ook..onluchten..met een ontluchtings apparaat..en je bent er vanaf

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Bert, ik heb de slang besteld en binnen. Klant zal volgende week komen voor het vervangen. Ondertussen heb ik ook het bulletin van Renault bemachtigd waar je verhaal instaat.

Bedankt alvast en je hoort het resultaat.

Ton

dupl-u-10864-5dd148752b675+witpet (0), 13 jaar geleden

Dat een slang zoiets kan veroorzaken, 1,5 jaar terug bijna een halve week gezocht naar de herkomst van dat brommende geluid:)
Toen idd kachelrdiateur vervangen maar oplossing blijkt dus een simpele slang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.