Renault Scenic: Geluid (koppeling/bak/aandrijving ?)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Sinds langere tijd heb ik een bijgeluid als ik een drempel op of af rijd (of een oneffen wegdek heb). Het is een soort "kloenk" geluid. Het is niet hard, maar duidelijk genoeg dat het me opviel. Volgens mijn toenmalige monteur was dit het stuurhuis en kon hij daar oud mee worden.

Dit geluid doet zich na 2 jaar wat vaker voor (vooral bij oneffen wegen). Tot dusver nog geen paniek.

Nu hoor ik echter de afgelopen dagen als ik optrek in de eerste versnelling (nadat de koppeling al omhoog is gekomen) een wat schavend/schurend geluid uit het vooronder komen en een soort "tok". Het is lastig om het geluid te beschrijven, maar wellicht zegt het iemand iets.

De auto schakelt verder prima, koppeling werkt ook normaal.

Ik weet dat jullie geen glazen bol hebben maar wellicht hebben jullie toch een idee waar het probleem zou kunnen zitten (en een adresje in Tilburg/omstreken wat een goede reputatie heeft ?)

Helaas heb ik geen (vaste) monteur meer waar ik voor advies en reparatie langs kan.

Jullie bijdragen worden gewaardeerd !

John

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad lastig om dit zo te beoordelen. Zou een motorsteun KUNNEN zijn. Toch iemand live laten kijken.

Noppesnada (0), 11 jaar geleden

Vooralsnog lijkt het probleem opgelost. De onderste motorsteun was goed kapot. De auto maakte de afgelopen tijd ook een zwaar brommend/resonerend geluid in de eerste en tweede versnelling tussen de 2500 en 3500 toeren. De motorsteun is deze ochtend vervangen en ik heb het tot nu toe (hopelijk blijvend) niet meer gehoord.

Bijgaand een plaatje van de defecte steun.

Bedankt voor jullie bijdragen.

Foto
[url=http://postimage.org/image/ii0zu8y67/][img]http://s11.postimage.org/ii0zu8y67/IMG_2...[/img][/url]

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Bij mijn auto was de steun ook defect , alleen openbaarde zich dit in een grote slag van de versnellingspook als je het gas losliet en afremde op de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.