Renault Megane: gloeien

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Heb hier een auto staan die koud niet voorgloeit. wanneer je het contact opzet gaat het gloeilampje niet branden. het gloeirelais wordt dan niet naar massa getrokken door de ecu. na het contact enkele malen aan en uit zetten gaat het gloeisysteem plots werken. temperatuur sensor vervangen. kabels doorgemeten maar geen storing te vinden. Iemand hier die dit al eens meegemaakt heeft?

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

draadbreuk tussen ecu en gloeirelais? groenne prut in de draad ter hoogte van subframe lv.

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedrading is in orde. Wanneer ik het relais aanstuur met de clip werkt het gewoon. Wel viel mij net op dat wanneer hij niet gloeit de opvoerpomp ook niet draait??? Enig verband tussen deze twee kan ik niet vinden.

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

hebben die niet toevallig zelfde massapunt ergens ofzo? of zelfde voeding? anders lijkt het er op dat het in de ecu zelf beetje fout gaat. geeft ie dan geen storing op het moment dat hij niet werkt?? of die zekeringenkast onder de paravan (weet niet zeker of ie daar in 2001 ook nog zit).

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

misschien voeding van de rekeneenheid. Deze stuurt namelijk pomp en voorgloei.
Er zijn zwarte relais die de RE voeding geven. Misschien een defecte relais of defecte sturing van de relais.

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

wanneer de RE geen voeding krijgt geeft hij dit dan niet aan als foutcode? Dieselinspuiting geeft geen enkele foutcode. Ook voedingsspanning RE geeft hij in de staten 12,2V

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.