Renault MEGANE SCENIC 2008: Gps antenne

Bouwjaar: 2008

Onze navigatie krijgt geen gps sattelieten meer binnen. Nu heb ik een andere originele antenne, alle connecties zijn hetzelfde, behalve de blauwe connector, die van de gps.. typenummer etc komt volledig overeen. Maar nu heb ik aan de antenne kant een vrouwtje ZONDER blauwe connector, terwijl de originele een mannetje is met blauwe connector.. ik lig eraf, zijn deze antennes nog te verkrijgen? Of zou ik voor de gps een universele kunnen gebruiken??

klaasqatar

Geplaatst door klaasqatar , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

Safrane10698, 9 maanden geleden

Ik kan zo niet direct helpen met het juiste antwoord. Maar misschien heb je iets aan het volgende:
Er zijn 2 soorten gps antennes, gevoedde en niet gevoedde antennes. Gezien deze 2 stekkers heeft lijkt het me om een gevoedde te gaan (al kan de voeding ook over coax, dus staar je daar niet blind op)
Verder zijn gps antennes allemaal het zelfde.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat renault een tijd combi antennes gebruikte, daar zat gps en radio antenne in 1. Dat kan ook de dubbele stekker verklaren.

Mogelijk als je foto hebt van oude en nieuwe antenne en auto zijde kan ik meer zeggen hierover.

klaasqatar, 9 maanden geleden

Heb het opgelost door een universele gps antenne aan te schaffen van 20 euro met een HRS GT5 stekker. Deze aangesloten en de antenne onder de voorruit geplakt... Doet het weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.