Renault MEGANE SCENIC 2007: Lambdasonde 1 demonteren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

We krijgen binnen voor APK een Renault Scenic 2 van 2007. CO te hoog, Foutcode: DF092/P0130, Voorste lambdasonde dus. Maar nu komt het probleem! Hoe krijgen we die er in vredesnaam uit! Inmiddels uitlaat los, motor reactiesteun en andere zaken. Bovendien zit hij uiteraard muurvast. Wellicht kan het iets brengen de paravan te verwijderen, maar dan blijft het een rare hoek en weinig ruimte aan de achterkant van het blok. Ik vraag me ook af of die paravan (stalen plaat) er uberhaupt wel uit kan..? Zou bijna de complete motor laten zakken, maar dat moet toch anders kunnen. Iemand ervaring met Lambdasonde 1?
Foutcodes
DF092 / P0130

autobedrijf Lammers

Geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2890) PRO, 4 jaar geleden

De metalen paravanplaat , daarvan kan het middendeel er uit , zit met 2 m6 boutjes/moertjes vast , dan moet je er bij kunnen komen , er is een dop voor die over de sensor kan.

autobedrijf Lammers (0) PRO, 4 jaar geleden

Het was ons al gelukt om tussen paravan en blok een ratel te plaatsen met verlengstukken, verloopstukken en knietjes. De (open) dop ging door de kracht al scheef op de lambda sonde. maar al die kermis komt de stevigheid niet ten goede natuurlijk, dus toch maar eens proberen met de paravan er van af. Is dat een kwestie van wissers eraf, kunstofplaat eraf en dan duidelijk waar het stalen tussenplaatje los moet? Stel dat hij dan nog niet loskomt, is het dan geen optie om het subframe met motor een beetje te laten zakken tot de sonde zonder verlengstukken te pakken is?

kaleido 1 (2890) PRO, 4 jaar geleden

Volgens mij staat de motor van een scenic 2 niet op het subframe , ringsleutel doet ook het kunstje , er is weinig ruimte maar gaat wel .
Verder is de demontage zoals je beschrijft , ruitenwisserarm zit soms erg vast , poulietrekker is dan aan te bevelen .

check

Beste antwoord, geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO, 4 jaar geleden

Gisteren de adviezen opgevolgd. Het plaatje verwijderen ging inderdaad redelijk eenvoudig waarna we de strijd met de sonde vrij snel gewonnen hadden. Ik ben zeer geholpen met de goede tips. Dank Kaleido ;-)

kaleido 1 (2890) PRO, 4 jaar geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php