Renault Laguna II: Handrem

Bouwjaar: 2001

Ik heb een probleempje met mijn handrem. Ik ben nu in Spanje en merk dat de handrem wel erg laat aangrijpt. Ik ben naar de lokale Renault garage geweest en daar hebben ze aangegeven dat het ligt aan een vastgelopen deel op de remklauw rechts achter. Het kabeltje dat dat deel in werking moet stellen kan zo heen en weer bewogen worden. Het draaiende gedeelte zit echter vast. Nou is mijn vraag hoe dit op te lossen is. Hier wordt gezegd dat er een nieuwe remklauw gemonteerd moet worden (aan 1 kant slechts). Ik vraag me af of dat zo is en of het niet verholpen kan worden met wat WD40 of iets dergelijks.En ik vraag me ook af wat een dergelijke reperatie zou moeten gaan kosten in Nederland. Hier hebben ze het over 200 euro... Ook vraag ik me af of ik er zo mee door kan rijden. Op zich remt de auto prima. Het probleem doet zich alleen voor met de handrem. Ik hoor graag snel een reactie. Bij voorbaat dank!
Arie

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Ik zou het ook eerst proberen met kruipolie of wd40. Auto op de krik, wel iets voor en achter de wielen leggen en in de 1e versneling, het wiel er af halen en dan kijken wat er vast zit. Indien je trommels hebt (zal wel niet bij een klauw)deze ook loshalen zodat je op de klauw kunt kijken. Zorg er wel voor dat de remblokken en schijf (of trommel) niet geraakt worden door de spray. Na het insprayen even wachten en het deel met de hand(tang)proberen gangbaar te maken. Het vastzittende deel weer droog maken en opnieuw insprayen tot het gangbaar is. Naderhand weer alles droogmaken zodat er niets op de schijf en remblokken kan lopen.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.