Renault Laguna: Roestachtige aanslag in koelsysteem

Bouwjaar: 1994

3 Jaar geleden heb ik het koelcircuit van mijn laguna 1.8RN (1994) volledig schoongespoeld met water. Daarna terug gevuld met originele koelvloeistof van Renault. Nu, amper 3 jaar later, is het koelcicuit opnieuw zwaar vervuild met dezelfde paperige roestachtige aanslag. Hoe kan je dit probleem oplossen ?

Italiaantje

Geplaatst door Italiaantje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

In principe kun je dit niet oplossen, dat is een kwaaltje van Renault. Wat het probleem iets langer voorkomt is het systeem nogmaals schoonspoelen, niet met water maar met koelvloeistof. Daarna wederom vullen met pure koelvloeistof. De roestachtige aanslag is namelijk roest.

Italiaantje (0), 18 jaar geleden

Hoe doe je dat schoonspoelen met koelvloeistof praktisch ?
Je kan toch geen liters koelvloeistof (vrij duur bij Renault) in de goot laten lopen.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Forte heeft daar geweldig spul voor, om te reinigen en om vervuiling tegen te gaan.

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

En inderdaad is het risico, als je het met koelvloeistof doet dat je wat verliest. Je hoeft er overigens niet per se originele koelvloeistof in te doen. Renault beweert dat de originele koelvloeistof niet gaat roesten. Dit is echter onzin, deze gaat ook gewoon roesten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.