Renault Laguna: Handrem afstellen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 l

Na het vervangen van de remblokken staat het handrem handel erg hoog (Ver uitgetrokken).Voor de vervanging zijn alleen de remzuigers terug gesteld en er is niets aan de handrem kabel versteld.

Vraag: stellen de blokken en ook de handrem zich weer automatisch op, of is een van de remzuigers te ver terug gesteld. Moet er achteruitrijdend geremd worden met de handren en/of voetrem om de zuiger dichter bij de schijf te krijgen? Alvast bedankt.

piet8975

Geplaatst door piet8975 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Het kan ook zijn dat je handremhevel op de remklauw niet goed terug komt.
Kijk even of ze tegen de aanslag aanliggen.
Ze willen ook wel inwendig stuk gaan en dan zit er niks anders op dan een nwe remklauw.

ejnn (0), 16 jaar geleden

eigenlijk gebeurt er niets met de afstelling als je de remblokken achter vervangt. De kabel blijft op dezelfde positie. Ik dnek net als sjaak dat 1 kabel niet goed in de aanslag zit. Heb je zelf de remblokken vervangen?

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ook kan dat haakje in je middenconsol verkeert gegaan zijn. Onderin je middenarmsteun zit een klepje, daar komt die kabel binnen. die was bij mij verschoven tijdens het vervangen van de blokken.

piet8975 (0), 16 jaar geleden

De trekkabel zit bij het linkerwiel niet tegen de remhevel aan en de hevel zou dan verder terug moeten naar de aanslag, dit heb ik geprobeerd met een tang maar hij vergaat niet. Wat kan ik doen om hem toch op de beginstand te krijgen zodat de speling uit de kabel gaat. Aan de rechterkant zit hij wel goed aan, en hij remt maar aan een zijde goed (rechts).

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

probeer te smeren en als dat niet meer wil ben ik bang dat er een nieuwe remklauw op moet.

piet8975 (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost, Safrane heeft de juiste oplossing gegeven, kabel was los geschoten onder de armsteun.
Iedereen bedankt voor zijn bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.