Renault Laguna: handrem schakelt automatisc in?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 RXE

Als ik gas geef, rijd ik 15 meter vooruit, waarna de achterwielen beginnen te blokkeren. De auto trekt achter naar beneden. Als ik vervolgens iets achteruit rijd, komt het weer "los" en kan ik weer enkele meters vooruit. Het lijkt alsof de handrem erop wordt gezet en het gaat gepaard met veel gekraak. Weet iemand wat dit is? En heeft iemand hier ervaringen mee?

rnonner

Geplaatst door rnonner (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ik vermoed dat je nog rem trommels hebt en dat er een voring los ligt.
ga er niet mee rijden maar haal de boel los.
en vervang als het los is de complete remvoering en cilnders.

groetjes jan.

rnonner (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je post Jan T. Ik heb alles los gehaald en inderdaad de auto heeft een trommel rem. De (dubbele)lager links achter was afgebroken en omdat hij zo heet was geworden was hij "vast gesoldeerd" aan de schroef. Deze is met alle nodige kracht los gehaald en er is een nieuwe lager opgezet. Hij rijdt weer, althans, nu heeft hij wat computer storingen, maar dat ga ik nog uitzoeken, evenals het niet openkrijgen van de motorkap... Het klussen blijft leuk ;)

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

nou sukses er mee maar dan heb je vermoed ik al eerder wat moeten horen maar ach dat maakt nu niet uit.

groetjes jan.

rnonner (0), 13 jaar geleden

typisch een geval van: Ik heb de auto nu twee weken, toen ik hem overnam kreeg ik de boodschap van de vorige eigenaar dat de geluidjes links achter vaker voorkwamen, dus het klopt dat ik al eerder wat heb gehoord... Ter info, ik heb de auto naar de garage gebracht om de slotjes in de motorkap te laten repareren kosten rond de € 250, schrok ik wel van, maar om veilig op de weg te kunnen is het handig om af en toe de motorkap omhoog te krijgen...

Groet Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.