Renault Laguna: Laguna heeft vermogensproblemen, vooral in de zomer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1.9

Ik heb regelmatig vermogensproblemen met mijn Laguna. Hij rijdt wel, maar als hij problemen heeft, start hij moeilijk en soms valt het vermogen voor een groot stuk weg. Accelereren is dan uitgesloten. Je kunt hooguit je snelheid aanhouden. Bij het vertrekken aan een verkeerslicht is dat vervelend omdat je dan de auto's achter je tegen 40 km/u achter je aan laat kleven. Het is een automaat en soms moet ik echt manueel terugschakelen om hem een beetje te kunnen laten accelereren. Ik heb echter niet de indruk dat het een probleem van de automaat is.

De garage heeft hier al een paar keer naar gezocht maar kan niets vinden. Vorig jaar heb ik een additief in de diesel gedaan en dat heeft toen het probleem opgelost. Dit jaar lijkt dit echter geen oplossing te bieden.

Ik ben dan maar eens op zoek gegaan in Google. Vaak wordt verwezen naar problemen met roetaanslag of vuile injectie, maar dat zou het additief moeten oplossen. Het klinkt misschien gek, maar ik heb de indruk dat het vermogenverlies veel vaker voorkomt bij warm weer. Zou dat iets met de intercooler kunnen te maken hebben?

MarcDuval

Geplaatst door MarcDuval (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat je kan proberen is het inlaat circuit schoon te maken, zegge de EGR klep, en het inlaatspruitstuk en de roetbuis tussen het uitlaatspruitstuk en de EGR klep.
Als dat alles niets uithaalt kun je ook eens proberen om de uitlaat aan de bron los te koppelen en te gaan rijden.
Dit om evt verstoppingen van oxycat of uitlaatdempers uit te sluiten.
Hiermee sluit je al een aantal veelvoorkomende problemen uit.
Is het dat allemaal niet dan vrees ik een noodloop en dat kan vaak electronisch vastgesteld worden.
Even uitlezen met een DDT2 programma kan ook uitkomst bieden. (garagist)

Succes!

MarcDuval (0), 13 jaar geleden

Sloopkogel, bedankt voor je snelle reactie!
Een catalysator heb ik niet, denk ik. Het is een laguna van het jaar 2000. Het schoonmaken van al die onderdelen, is dat iets dat manueel dient te gebeuren, of gaat dit met een additief aan de diesel?

Is de link met het warme weer enigszins betekenisvol?

Beste groeten

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

ja schoonmaken moet manueel, bekje benzine en een kwast of evt remmenreiniger gebruiken, wel alles netjes demonteren en geen benzine in de inlaat laten lopen.
de link met warm weer is voor mij alleen te verklaren dat koude lucht krimpt en daardoor een betere vulling garandeert.
Maar of dat verschil zo groot is weet ik ook niet.

Schoonmaken kan nooit kwaad, zeker niet de ERG klep etc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.