Renault Megane: Hebben Renaults meer last van airco problemen?

Ik heb een Laguna gehad en nu een Megane en beide hebben ze problemen met de airco.
Ik zie ook veel airco problemen hier voorbij komen. Mijn vraag is, hebben Lagunas en Meganes (of alle Renaults?) meer last van problemen met de airco dan andere merken?

rjve

Geplaatst door rjve , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Aircosystemen hebben gewoon goed onderhoud nodig, daarom dienen deze systemen elke 2 jaar leeggehaald te worden, afgeperst te worden en opnieuw gevult te worden, omdat er nu eenmaal voldoende koudemiddel en olie aanwezig moet wezen voor een correct werking, en om de aircopomp niet overmatig te belasten. Een airopomp slaat ook nog in als de helft van het koudemiddel verloren is gegaan in de jaren, en hierdoor wordt de aircopomp te veel belast, en loopt hierna defect. Bij 9 van de 10 auto's wordt hier niet opgelet omdat de airco na bijv 5 jaar nog goed koelt, totdat het systeem leeg wordt gehaald ziet men pas hoeveel koudemiddel erbij gevult kan worden. Dus met goed onderhoud zal het gehele aircosysteem langer mee gaan, alleen doen heel veel mensen het niet omdat ze het onnodig vinden, en meestal is het veelste duur! Dit probleem komt namelijk bij elk merk wel voor.

timo tt PRO, 11 jaar geleden

Bij megane 2 en scenic 2 komt het regelmatig voor dat de ac niet werkt er is dan niet echt een probleem maar de elektronica is zo gevoelig dat bij een kleine afwijking van een signaal de compressor wordt uitgeschakeld (een veiligheidsvoorziening om de compressor te beschermen).De computer slaat dan de foutcode DF1070 op,als deze gewist wordt werkt alles weer normaal.

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Dit komt meestal, omdat de druksenor een te lage druk binnen krijgt, of omdat de senor af en toe weigert, ook kan de stekker hierop niet correct zijn bevestigt, of deze is geoxideerd, dan geeft hij idd de storing DF1070 weer in de inspuiting (koelvloeistof voeler ac) Na het wissen kan het enige tijd weer goed gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.