Renault Megane: Knipperlicht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds een week doet m'n knipperlicht linksvoor raar.
Het ene moment wordt er netjes richting aangegeven het andere moment niet meer.
In de auto hoor je dan ook het geknipper (2x) op een normaal tempo om vervolgens als een bezetene te gaan knipperen om aan te geven dat 1 van de lampjes stuk zou zijn. Halverwege de bocht of bij een volgende bocht knippert alles weer normaal.
Het lijkt er wel op dat de perioden waarbij aangegeven wordt dat het knipperlicht het niet zou doen langer worden en/of vaker voorkomen. Je hoort het normale knippertempo dus minder vaak.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Het lijkt mij dat dit niet aan het knipperlicht zelf ligt omdat deze het soms wel doet.

Raptor715

Geplaatst door Raptor715 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

slecht contact tussen koplamp en lamphouder van het knipperlicht. Contacten reinigen of nieuwe verbeterde houder aanschaffen.
Houder demonteren is niet zo evident als je dit nog nooit hebt gedaan. Ik doe het altijd via een gat bij de voorwielen. de houder zoeken en kwartslag draaien. (klinkt makkelijker dan gedaan)

Raptor715 (0), 14 jaar geleden

Thnx!
Ik zal het van het weekend een poging geven.

Raptor715 (0), 14 jaar geleden

De poging is gewaagd.
3 Kwartier bezig geweest om de lamphouder met lampje uit de wielkast proberen vandaan te halen, tevergeefs.
Zelfs het voorwiel eraf gehaald om meer armruimte en bewegingsvrijheid te krijgen.

Ach...ik had het kunnen weten. In het boekje stond al dat het raadzaam is om je lichten te laten vervangen door een garagebedrijf.
Renault, het moet niet gekker worden.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is inderdaad niet eenvoudig maar eenmaal je de truc kent, doe je het in 1 minuut. Ik duw de houder met de achterkant de hoogte in. Maar zoals je zelf al hebt gemerkt...klinkt het allemaal makkelijker dan gedaan.
En eenmaal eruit moet ie er terug weer in. Als je een garagebedrijf opzoekt, neem dan best een waar ze deze op regelmatige basis steken.

willyvan (5) PRO, 13 jaar geleden

ik zou altijd nieuwe fitting en lamp monteren dan ben je er van af anders veel kans niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.