Renault Megane: Help Megane 1996 stroomprobleem!!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Wie o wie kan mij helpen,

Mijn megane van 1996 2.0 16V heeft grote problemen. Na een flinke regenbui bleek de regenwater afvoer bij mijn accu verstopt te zitten waardoor al het water bleef staan hierdoor is de hoofdzekering kast en alle relais en dergelijken nat geworden. (ook de bijrijderskant stond helemaal blank van het water, het water zocht een ander weg om te lozen) Het probleem is nu de auto wil niet meer starten !!!

De verlichting, knipperlichten, ruitenwissers, startblokkering, centrale deurvergrendeingl, linker elektrischraam, achterruit verwarming, en nog paar dingen werken geen van alleen meer !! het lijkt ofdat dit circuit geen stroom voorziening heeft ofzo !! maar alle hoofdzekeringen bleken toch goed te zijn (zerkeringen die bij de accu zitten)

De auto geeft bij het omdraaien van de steutel meteen een storing in het dashbord. Maar het rare is ook dat als de accu is aan gesloten, het ledje van de startblokkering net werkt de auto staat dus denk ik op startblokkering, maar de startmotor daarintegen werkt weer wel, maarja de auto slaat niet aan !!

Ik weet gewoon niet wat het kan zijn, heeft iemand dit ook al een eens mee gemaakt !! WIE O WIE KAN MIJ HELPEN !!!

JHS007

Geplaatst door JHS007 , lid sinds 14 jaar geleden

7 Reacties

ritchie7, 14 jaar geleden

ik zou toch met een haarföhn een uurtje in het dashboard gaan zitten, wel eerst de accu losmaken. ook het zekeringenkastje niet vergeten. de electronica moet eerst goed droog zijn voor het werkt, anders maakt alles sluiting en kan er nog meer kapot gaan.

succes!

JHS007, 14 jaar geleden

[quote=ritchie7]ik zou toch met een haarföhn een uurtje in het dashboard gaan zitten, wel eerst de accu losmaken. ook het zekeringenkastje niet vergeten. de electronica moet eerst goed droog zijn voor het werkt, anders maakt alles sluiting en kan er nog meer kapot gaan.

succes![/quote]
Heb ik al gedaan, de auto heeft al 2 dagen in de zon(naja beetje zon dat we gehad hebben) gestaan heb de zekeringen schoongemaakt en met contactspray ingespoten, alles gecleant maar nog steeds werkt het niet !!!

Heel vreemd !!

ritchie7, 14 jaar geleden

dan kan ik niets anders bedenken dan er vuil met het regenwater is meegekomen (takjes of een blaadje) dat sluiting maakt. misschien is het een optie om dan met een luchtcompressor de boel schoon te blazen. (kan je ook bij een benzinepomp doen.

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

heb je de hoofzekeringen bij de accu ook los gehad? meestal breken die pootjes af

JHS007, 14 jaar geleden

[quote=sjaak r]heb je de hoofzekeringen bij de accu ook los gehad? meestal breken die pootjes af[/quote]
Jaah die heb ik ook allemaal los gehad, ik heb ze opgeschuurt en daarna met contactspray ingespoten en terug gezet!! Denk dat ik hem morgen maar naar de dealer breng en laat uitlezen, en meteen maken !! weet anders ook geen andere oplossing !!!

Zijn de in mijn eerste bericht genoemde mankementen zoals licht startblokking etc. afgezekerd op een groep weet iemand dat, mischien zit er dan wel een door gerote kabel ofzo !! of ergens nog een hoofdzekering verstopt !!!

ARTHUR KOEMAN PRO, 14 jaar geleden

relais misschien vol met water????

JHS007, 14 jaar geleden

[quote=ARTHUR KOEMAN]relais misschien vol met water????[/quote]
Eindelijk is mijn auto weer gemaakt helaas hing er wel een dikke prijskaart aan :S
De hoofdcomputer was kapot, waterschade opgelopen omdat het de afvoeren van het regenwater dicht zatten, mooi een maand voor niks gewerkt :P maar gelukkig rijdt de auto nu weer !! snel verkopen voordat hij me weer met iets leuks verrast !!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.