Renault Laguna: Hevig schudden bij gas geven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Na veel klachten met trilling in het stuur heb ik m'n 'vierkante' velgen vervangen door nieuwe. Daarmee is de trilling echt over. Ik was verbaasd dat na een paar weken de trilling opnieuw begon, maar nu veel heftiger.
De auto begint langzaam te schudden bij een kilometer of 70 (3e versnelling). Als ik het gas ietsje los laat is het meteen over. Als ik 80 rijd en vol gas geef begint werkelijk ALLES te schudden in de auto! Het voelt als een zijdelingse beweging. Gas los -> meteen over, 100% trillingsvrij. Boven de 80 wordt het langzaam minder, en boven 110 is het nagenoeg verdwenen. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de auto dan niet mee resoneert met de slingering denk ik.

Aandrijfassen zijn vervangen, maar zonder resultaat...

Is de versnellingsbak verdacht?

Gr.
marcel

wurf

Geplaatst door wurf (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Wiellagers?

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat het wel eens aan het holle differentieeltandwiel kan liggen. Ik weet niet zeker of het bij een laguna ook zo is ,maar ik heb een Trafic met de zelfde klachten gehad en na vervanging van het holle differentieeltandwiel was alle trilling verdwenen. De linker aandrijfas uit de bak gehaald,daar waar de tripoid van de aandrijfas invalt moet je voelen en kijken of er slijt/contactplekken zo ja moet je deze verv er zit een grote borgveer voor als je die demonteert kun je hem verv. Eerst moet je even controleren of het klemmetje wat om het tussenlager van de rechter aandrijfas goed gemonteerd is en goed vast zit en eveneens de naafmoeren.

wurf (0), 13 jaar geleden

Kreeg van de moderator een bericht dat ik de oplossing dien op te geven:

Gauw verkocht :-)
Het leek toch de bak te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.