Renault Laguna: Hoe bougies vervangen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik wil zelf de bougies vervangen van mijn Laguna II. Aan welke zijde van de motor zitten ze en hoe kan ik ze bereiken? Wat moet ik demonteren om erbij te kunnen? Is hiervoor speciaal gereedschap nodig?

Jan Willem 2

Geplaatst door Jan Willem 2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

als je de motorkap opend, dan zie je een grijze kunstof plaat zitten en met gele letters 16 16v er op. Deze kap zit vast geschoven met schuifklemmetjes. Kun je zo los trekken. Dan zie je 4 zwarte (of witte ) doppen zitten. Dit zijn de bobine pennen. Deze zitten vast met een m6 boutje of een torx boutje. Stekkertjes los maken en de boutjes losdraaien.De pennen voorzichtig omhoog bewegen. Daaronder zitten de bougies. Maat 16 bougiesleutel of een lange dop 16 om ze los te draaien.
De nieuw bougies afstellen op 0,9 mm en liefst terug plaatsen met een bougiedop of heel voorzichtig met de lange dop of bougie sleutel. Zorg ervoor dat ze zeker goed recht zitten, alvorens ze vast te draaien. Het best is om ze met 'dehand' (zonder t-stuk op de sleutel) op gevoel vast te zetten , tot ze niet meer verder gaan en ze dan pas met de sleutel krachtig vast te draaien. (officieel 25-30 Nm). Vast is vast. Bobine pennen terug plaatsen en vast zetten en de stekkertjes er weer aan klikken. Kap monteren en klaar.
er is niet echt speciaal gereedschap voor nodig. Bougiedop en bougiesleutel (16), torx of dopje 10 is voldoende.

Devvo (0) PRO, 17 jaar geleden

ff ter aanvulling op het verhaal van cliodennis

die penbobines zitten dus vast met een m6 boutje...maar hoeven maar net aan te zitten
niet vaster dan net vast willen zetten, ze kunnen breken ;)

en dan zijn de rapen gaar

Jan Willem 2 (0), 17 jaar geleden

Cliodennis en Devvo - bedankt voor jullie aanwijzingen. Verwisselen was in een kwartiertje gebeurd. Omdat de bougies zo diep liggen, heb ik wel nog even een lange bougiesleutel gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.