Renault Laguna: Hoe doorrijden in noodloop?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Als de motor in noodloop gaat is dit normaal makkelijk te herstellen door een restart. Maar wat als dit nu niet meteen kan? Hoelang zou je, theoretisch, op noodloop kunnen rijden? Gaat er dan iets stuk?

Rob.

rob9958

Geplaatst door rob9958 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien de motor in noodloop gaat, is dit een gevolg van..... dan is er iets mis? de bedoeling is dan een garage te bezoeken.. om evt, verdere motorschade te kunnen beperken/voorkomen.

paul,

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Paul,

Snap ik, maar zoals je weet wil zo'n storing nogal eens optreden als gevolg van een andere luchtsamenstelling (ijle lucht in de bergen) of ook wel "te krap" afgestelde sensoren.

Ik ken dit probleem vanuit het verleden en dan uitsluitend in de bergen. In Nederland treedt het gedurende het hele jaar (!) niet op. Na een restart is de noodloop opgeheven en kon ik meestal wel weer honderden km's probleemloos rijden.

En deze noodloop is toch eigenlijk om de motor te beschermen, vandaar mijn vraag.

Rob.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

je zou de dealer eens kunnen benaderen, een update in de software zou jou probleem kunnen oplossen.

paul,

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Paul,

Heb ik ook vorig jaar laten doen! Sindsdien geen noodloop meer, maar ook niet meer in de bergen gereden.
Ik hoop dat het dit jaar dan ook niet meer optreedt, maar ben enigszins huiverig. Geeft toch geen prettig gevoel dat de auto ieder moment in de noodloop kan schieten.

Dus ben ik nog steeds benieuwd of noodloop schade kan veroorzaken.

Rob.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het is natuurlijk wel zo... noodloop is een vorm van bescherming voor motorschade, er moet iets mis zijn maar wat dat is de eigelijke vraag.. dat kunnen uiteenlopende dingen zijn..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.