Renault Scenic: Hoe kan ik de linker stuurkogel van een Scenic 1.6e uit 1999 ver

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Kan iemand me mischien in stappen uitleggen hoe ik de linker stuurkogel van mijn secenic 1.6e (1999) kan vervangen. Ik heb nl niet zoveel ervaring met auto techniek maar wil het zelf wel graag proberen. Is dit te doen zonder brug?

Pinochat42

Geplaatst door Pinochat42 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt speciaal gereedschap noding om de stuurkogel uit te drukken. Deze zit namelijk conisch ingeperst.
De garage herstelt dat op een half uurtje. In principe kan dat zonder brug.
Let op de uitlijning.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=Hendrik4290]Je hebt speciaal gereedschap noding om de stuurkogel uit te drukken. Deze zit namelijk conisch ingeperst.
De garage herstelt dat op een half uurtje. In principe kan dat zonder brug.
Let op de uitlijning.[/quote]
Geperst?! Speciaal gereedschap?! Moer eraf, paar tikken op zijkant van het deel waar de conus in zit, terwijl je spanning houdt op spoorstok, en los is hij. Vervolgens spoorstok eraf draaien en nieuwe er weer op. Liever wel uitlijnen achteraf. That's all there is to it!

Sytze

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat ik bedoel is een stuurkogelgewrichttrekker en die dient om spanning te zetten zodat de conische pen makkelijker loskomt, zie midlock of facom. Maar ja, sommige profs werken blijkbaar nog met "hamer en trektang" ;)

henk4345 (0), 18 jaar geleden

nee je hebt geen speciaal gereedschap nodig. je draait de moer eraf dan laat je hem schrikken
wat is schrikken? je pakt twee hamers NIET OP HET DRAAD slaan. je houd een hamer tegen het ijzer waar de kogel in zit en met de andere hamer geef je een paar tikken aan anderkant dit lukt altijd er is geen beter manier

maar ja de monteurs van tegenwoordig leren alles uit boekjes !!!!

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

is er nog ander gereedschap dan een kleine en een grote hamer?????????:-)

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou abc, ik vind dat henk de particulier het best wel goed omschrijft! Ik doe het al jaren zo en dat gaat prima! En als je echt wilt weten of er nog meer gereedschap is dan nodig ik je uit om te kijken bij mij in de werkplaats. Kun je je hart ophalen, alles is der. Maar de vraag ging over het verwijderen van kogels, en dan is dit nu eenmaal de snelste manier. Maar als jij prof bent weet je dat zelf ook wel........

Sytze

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

@sytze het was lollig bedoeld .ik heb mijn garage ook vol staan en hangen met gereedschap en der komt nog elke dag bij .en ik gebruik ook de ouwverwetste hamer (verschillende maten)nog elke dag .

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat het samen met de steek ring sleutels en schroevendraaiers het gereedschap is wat je het meest beet hebt op een dag.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.