Renault Espace: hoog stationair toerental

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Mijn espace heeft sinds een paar maanden een probleem met een te hoog toerental bij staionair draaien bij een koude en warme moter.
Dit kan varieeren van 1500 tot soms wel eens 2500 toeren.
Als ik de wagen start en laat deze stilstand draaien na ongeveer 5 a 10 minuten is deze keurig terug gezakt naar de 1000 toeren of iets lager.
Als ik ga rijden en bij het eerste stoplicht of na 10 of 200 km stop ik dan schiet deze toch weer terug naar de 1500 a 2500 toeren stationair.

Bij een kleine beurt bij de dealer gaf deze aan dat het aan de vuile / goedkope benzine ligt, hij heeft er toen 2 flesje met reiniger in de benizine
gedaan.
Het probleem kon er mee overgaan maar deed dit niet garanderen de beste manier was toch eigenlijk wel om het gaskleppenhuis te laten reinigen, kosten 150 tot 200 euro.

Ik las in eerdere vragen en antwoorden op deze site dat het ook wel eens aan de stekkerverbinding op temp.sensor of stappenmoter zou kunnen liggen.
Alleen de eigenaar welke bovengenoemde 2 oorzaken had vevangen, had nog steeds last van een te hoog toerental bij een warme moter.

Waar doe ik wijs aan en ligt het inderdaad ook aan een vuil gaskleppenhuis, wie kan mij hiermee verder helpen.

ferryvanvegchelen

Geplaatst door ferryvanvegchelen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

timhoeks (0) PRO, 16 jaar geleden

zet em een keertje bij mij weg, ik zit in halsteren!

ferryvanvegchelen (0), 16 jaar geleden

Ja, dat snap ik Tim, maar kan jij dan op dat moment ook bepalen waar het aan ligt.
Neem aan dat daar kosten aan verbonden zijn.

timhoeks (0) PRO, 16 jaar geleden

ik kan allicht even kijken, ik heb tien jaar gewerkt bij die dealer waar jij geweest bent. en een gasklep laten reinigen is bij mij lang zo duur niet! met zo'n probleem moet je nu eenmaal ergens beginnen om uit te vissen wat er precies loos is. er bestaan geen mensen die iets aan kunnen horen en direct 100% zeker kunnen vaststellen wat daarvan de oorzaak is. je moet diverse dingen controleren en onderzoeken om zo tot een oplossing te kunnen komen. persoonlijk denk ik ook dat je het begin moet maken bij het gasklephuis te reinigen. maar je van te voren garanderen dat dat het is kan ook ik niet. je zult hier aldoende achter moeten komen.

AS1 (105), 16 jaar geleden

wat gebeurt er als hij zelf de gasklep schoonmaakt? Kun je daarna fatsoenlijk rijden met de auto of is afstelling ter plekke noodzakelijk?

timhoeks (0) PRO, 16 jaar geleden

weet niet hoe handig hij is. je hebt er nogal wat verschillende gereedschapjes voor nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.