Renault Megane: hoog toerental rond de 2000 rpm.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 IDE

Beste allen ,

Als volgt mijn frustrerende issue!.
De auto start vloeiend , daarna staat die al snel rond de 1500 toeren met airco aan...zonder 2000.
Als ik eenmaal het gaspedaal aantik zakt deze terug naar 2000 toeren en blijft daar hangen zonder airco 2500.
Tijdens het rijden zakt alles prima terug...als je het gas loslaat ook...totdat de koppeling ingetrapt wordt..dan is het meteen weer feest...
Ik heb het kleppenhuis gereinigd..niet geholpen , gaskabel meerdere malen afgesteld...ook geen oplossing...na het afspeuren van problemcar.nl..heb ik al een aantal punten bekeken zover in dat zelf kan..de slang naar de map sensor..die is heel...de hard pvc buis is gescheurd bij de ringen waar de bocht wordt gemaakt...nu is deze besteld maar ik twijfel of dat een verschil gaat maken.
Toen ik zojuist naar de draaiende motor keek en aan het nadenken was..over eventuele andere opties trok ik de carterontluchting los (?) en die slang was flink aan het zuigen...als ik mijn vinger daar op doe om de opening af te dekken wordt die bijna naar binnen gezogen maar...de motor loopt dan wel laag stationair...en als ik dan gas geef met mijn vinger nog steeds op de opening zakt die ook weer perfect terug...
Heeft iemand een oplossing?! of is er bekend mee?!

Ik dank u allen enorm!.

Groetjes ,

Bobbie!

Bobbie42

Geplaatst door Bobbie42 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

Bobbie42, 10 jaar geleden

Opgelost...EGR stekker verbrand en vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.