Renault Megane: ide, problemen stationair en koude start

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo,
deze megane coupe heeft storing op z'n benzine druk regeling, renault df089 2.def ik heb zo goed als geen ervaring met deze motoren maar heb me laten vertellen dat dit goed aan sensor of de regelaar kan liggen. je merkt het vooral tijdens het stationair lopen, dan gaat naenige tijd het lampje ook branden en heb je een harde storing in het systeem. verder start ie koud zeer slecht. iemand wel ervaring met deze motoren?

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 PRO , lid sinds 14 jaar geleden

7 Reacties

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

Zou eerst de drukregelaar vervangen. Heb dit ook al paar keer meegemaakt.
Soms moet je ze allebei vervangen.

MrRiP PRO, 14 jaar geleden

maar pasop met het vast zetten van deze sensors ze zijn heel gevoelig en zeer prijzig (rond de 250 euro's)
zou zonde zijn als je ze met het vast zetten defect maakt

bunky PRO, 14 jaar geleden

ik vervang ze altijd ALLEBEI dit om herhalingsreparatie te voorkomen.. klant valt terug op de laatst betaalde rekening en gaat dan zeggen dat hij t niet betaalt enzo omdat dit het probleem dus niet was.. gewoon allebei dan loopt ie weer als vanouds.. succes!

timhoeks2 PRO, 14 jaar geleden

Sjaak, bedankt!!! ik heb de regelaar vervangen en hij start en loopt weer netjes. ik heb niet beide sensors vervangen omdat de klant liever niet al te hoge kosten heeft. allebei is uiteraard beter, maar als hij weer goed loopt na het vervangen van 1 sensor is die andere (nog) niet nodig.

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

Kan altijd nog en soms blijft het ook gewoon goed na deze reparatie

Riel PRO, 14 jaar geleden

Ok, ik heb ook dit probleem, stationair loopt de auto iewat moeilijk, en na 10 á 20 sec gaat lampje branden. Een tik op het gas, en het lampje is uit.

Is dit dit benzinedrukregelingsprobleem? Ik kan met de KTS namelijk inet zo gek veel uitlezen aan deze motor helaas :(

Hij loopt verder goed, een kleine stotter als je met brandend lampje optrekt, dan gaat t lampje uit en loopt ie goed. Trekt als n tierelier, alleen écht bovenin de toeren wil ie wel eens een keertje een klein tikkeltje inhouden, maar de gewone gebruikster voelt dit niet, zo weinig is t.

De forté fuelsystem cleaner heeft m een flink stuk soepeler gemaakt, maar rest mij nu nog deze regelaar vervangen? Kan ik deze nameten om hem niet voor niets te vervangen? En hoe gaat het vervangen in zijn werk, het zag er goed bereikbaar uit namelijk, zijn er speciale dingen die ik moet weten? Ben wel thuis in de oude F-motoren, deze is weer nieuw.

Dank jullie wel alvast!

timhoeks2 PRO, 14 jaar geleden

vervangen is simpel en je storing is idd precies hetzelfde als bij mij. is het proberen waard dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.