Renault Megane: Ineens een brullend geluid, als ik de koppeling in heb niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6E

Heb mn Megane nu precies 1 week, vorige week hebben ze m nog netjes voor me door de APK gehaald, alles in orde volgens hun.

Gister reed ik op een dijk, moest ff gas terugnemen voor een tegenligger. Stond bijna stil, zette m in zn 1. Kon weer rijden en ik trok op, me auto kreeg een opdonder waarom weet ik niet. Schoot dus ff vooruit en weer terug. Sindsdien komen er hele vreemde geluiden uit mn auto. Hij brult, maakt zware herrie van onder de motorkap of ergens onder mij. Het valt me op dat als ik de koppeling intrap, dit geluid wegvalt. Soms als ik door een bocht ga is ie ook stil, maar als ik de bocht doorheen ben dan begint ie weer met brullen.

De auto trilt ook, dit deed ie eerst niet. Wat kan het zijn?

iemand ??

blond1989

Geplaatst door blond1989 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk een aandrijfas kapot (homokineet)

blond1989 (0), 13 jaar geleden

aandrijfas? Heb net zitten googlen, daar praten ze over dat als je aandrijfas kapot is je een ratelend of tikkend geluid moet horen.
Het geluid is brullend, iemand vertelde me dat ik naar de motorophang moet laten kijken. Ik ga wel even langs de garage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.