Renault Grand Espace: Inhouden motor en zwarte rook

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 tD

Sinds kort hapert de motor bij het versnellen tot aan een bepaalde druk. Dan gaat hij met een rukje over die druk, versnelt maar met achterlaten van een zwarte walm.
Heb wel vorige week een motorclean product bij de brandstof gedaan.
Katalysator?
Bedankt alvast.

Bauwie

Geplaatst door Bauwie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt of turbootje dood gaat

Bauwie (0), 16 jaar geleden

Heb de katalysator eraf gehaald en ben dan een eindje gaan rijden. Buiten het lawaai doet hij het perfect. Dus, katalysator eens grondig met perslucht doorgeblazen, terug gemonteerd en ... hij werkt terug zoals het hoort.
Ik vermoed echter dat het wel snel zal terugkomen, of ...?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

en dit komt denk k uit je turbotje

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

of een slecht werkende egr

Bauwie (0), 16 jaar geleden

Ik begrijp je niet goed, denk je dat het de turbo is die defect is en die de oorzaak is van de roetvorming?

Bauwie (0), 16 jaar geleden

Nadat ik de katalysator had doorgeblazen met perslucht, heeft hij een weekje zonder problemen gereden, maar dan begon het haperen opnieuw.
Ik heb de katalysator dan toch maar vervangen en het probleem is nu helemaal van de baan (ondertussen al 1.000 km gereden).
Wel nog wat blauwe rook gehad bij het optrekken, maar met een nabehandeling van een roetoplossend produkt is alles nu in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.