Renault Kangoo: inhouden van motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 (d55)

Mijn motor houd soms even hevig in, geeft dan een grote wolk blauwe rook en gaat dan weer als een speer, ik heb al gedacht dat er lucht in de diesel leiding zit maar zie niks, (het zijn doorzichtige slangen)
hij heeft het voornamelijk als ik op de motor heb afgeremd
heeft iemand een idee??

pek

Geplaatst door pek (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

vervroegingsklep in de pomp. zit voorop (koplampkant). deze vervuilen nogal. ook kun je de egr klep dichtlassen. deze zit achterop je spruitstuk onder het luchtfilterhuis.

pek (0), 17 jaar geleden

nu heb ik ook iets gehoord van een stekker die op de vervroegingsklep zit ?? om deze los te koppelen ??
leg eens iets meer uit van die egr klep, ik ben geen diesel specialist, hoe ziet die er uit??

in ieder geval alvast bedankt voor je reactie

pek (0), 17 jaar geleden

hij heeft het inderdaad wel erger met koud weer dus de vervroegings klep klinkt wel aannemelijk

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

als jij naar je renault dealer gaat en vraagt om zo'n klep zullen ze het wel weten. maar let wel op: dit komt vaker voor, is niet gezegt dat dit je probleem is. wat je eerst kan controleren is de weerstand van de injector met het draadje eraan, die mag niet 0 ohm of onderbroken zijn. dacht dat ie rond de 10 of rond de 100 zat. ieder geval geen 0 of onderbroken. je erg is een verbinding van je inlaat met je uitlaat. goed kijken dus. die kun je voor alle zekerheid even dichtmaken/lassen. en als dit alles goed is is het zo goed als zeker de klep.

pek (0), 17 jaar geleden

oke bedankt Tim,

Ik ga eens het een en ander proberen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.