Renault Captur 2017: inhouden/stotteren

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: H5F G4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 87

Ik heb een nieuwe Captur van 2017 en deze houdt vanaf dag 1 in bij snelheden tussen 35 en 58 km/p/u, de 6 versnellingsbak automaat schakelt tussen de ca 50 en 55 over naar de 5 e versnelling en dan voelt het alsof deze twijfelt en wat benzine tekort komt met schokkerig rijden tot gevolg.
Renault Nederland zegt dat het bij de karakter van de auto hoort. Dit ( moeten) ze zeggen tegen al de klanten die het probleem melden.
Een maal heeft een medewerker van Renault Nederland het toegegeven dat er problemen zijn maar deze zullen niet zomaar opgelost worden of misschien wel nooit.
Wie heeft een oplossing?

joansim

Geplaatst door joansim , lid sinds 5 jaar geleden

2 Reacties

voyager, 5 jaar geleden

Er is mogelijk een oplossing ervoor, maar dealer zou het moeten accepteren en uitvoeren gezien de auto is in de garantie.
Dat is schakelmomenten verzeten zodat de bak iets later naar hogere versnelling schakelt. Daarmee voorkom je dat je 50 km/h rijdt in 5e versnelling met trillen als gevolg(moet trekken met te lage toerental, dus overbelast)

wimmie1961, 2 weken geleden

Zijn vervuilde kleppen moeten gereinigd worden en duurdere 98 tanken kregen wij als antwoord. En is het bij u nog opgelost ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Captur of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!